tisdag 30 december 2014

Rim och reson


Så har det varit julafton och juldag och julklappar har bytt ägare och öppnats. Och jag har sparat fint papper för att pyssla med, blir som en extra julklapp tycker jag.

Jag har nog varit väldigt snäll för jag fick bara fina klappar. Eller nästan bara fina klappar för det där pusslet har jag gett upp. När jag fick det blev jag förvånad och glad, när jag började lägga det blev jag frustrerad och idag när jag satt med morrhårsbitarna så insåg jag att det här pusslet ger mig samma känsla som sudoku. Av någon anledning börjar jag med det, fortsätter med det av någon form av pliktkänsla men får absolut ingen kick när jag lyckas. Snarare en känsla av "äntligen över" kombinerat med en känsla av bortkastad tid. Så nu har pusselbitarna förpassats tillbaks i asken och jag tänker njuta av den vackra bilden innan min mamma får ta över pusslet. Sen får någon annan ta över det, kanske via loppis. På så sätt är det ju en bra klapp ändå, kommer många till glädje.

En klapp som jag blev jätteglad över är ett presentkort på typ allt som jag tycker om och som den där typen jag bor med inte tycker om. Så till våren/sommaren så ska vi ut i skogen med tält och picknick. Han har till och med lovat att bada! Fin julklapp minst sagt.

Redan innan jul fick jag ett brev om att jag får köpa mig en ny kabinväska på föräldrarnas konto. Det behövs för min har varit paj ett tag, paj på det där sättet så den fortfarande går att använda men jag är glad varje gång den både har hållit ihop under resans gång och fortfarande går att öppna när jag kommer fram (dragkedjan är utom räddning trots många försök). Presentkorten fick göra julkorten sällskap på bli-glad-dörren.


Choklad och fuskljus var det också i mina paket. Men bara ljuset får ni se för chokladen är redan uppäten.


Och foton från jag var liten, kul! Får se om det kan få mig att ta tag i mina album. För snart två år sedan rensade jag bland fotona. Kände att det räckte med ett suddigt foto på röda hus från skolresan i lågstadiet och ett foto på halva min kanin, tio liknande foton förhöjde liksom inte stämningen. Sen blev det sommar och albumen blev liggandes med tomma rutor.

Rimmat hade jag gjort, gillar att leka med ord. Han den där jag bor med tycker egentligen inte om att ge och få paket så han fick en klapp lite på det tema. Jag hade köpt en väggkalender (som bara jag använder) med illustrationer av hans favoritillustratör Cecilia Torudd (hon som gjorde Ensamma mamman). Den konservburk som skymtat tidigare var också till honom, ett presentkort på en hemmamiddag i mörker med en pik och önskelista i rimmet. Det finns nänligen en restaurang i Stockholm som serverar middag i mörker och dit vill jag med trevligt sällskap.

Föräldrarna fick ett paket med fokus på en böna, chokladbönan. Däri fanns det raw food bollar, mintchoklad"te" och chokladklet. Jag hade velat lägga ned en burk spanskt ekochokladpålägg men har gått bet både på att beställa det på nätet och på att få tag i det i Sverige. Så det blev ett helt annat som jag gjorde själv. Som med så mycket annat så har jag inspirerats av recept på nätet, blandat flera, lagt till och dragit ifrån. Slutsatsen blev detta superenkla:

Chokladklet!
Lika många gram osaltade solrosfrön som mörk choklad och en skvätt smaklös olja. Mixa solrosfröna så fint det bara går. Mixa i någon eller några matskedar olja, fröjoxet ska hålla ihop hjälpligt när man trycker på det. Bryt chokladen i småbitar och smält den. Mixa ihop chokladen med fröjoxet. Klart!

Förvaras i rumstemperatur, i kylen blir det hårt som en chokladkaka märkte jag.

Om någon råkat sett den spanska till försäljning i Sverige eller på nån webshop så blir jag glad för ett tips.
Brorson bus med familj var inte krya så några paket väntar fortfarande på att öppnas. Och jag väntar på att få se vad busen tycker om innehållet. Och sen är det ju födelsedagar och därmed nya tillfällen att pyssla presenter. Vad bra man har det!

3 kommentarer:

 1. Eller så kanske en viss bloggare vill ha pusslet skickat till sig efter att min mamma är färdigpusslad?

  SvaraRadera
 2. Oj, vilket erbjudande! =) Men hoppas du hittar någon närmare att skicka det vidare till.
  Vilka bra julklappar! Hoppas det blir en bra utflykt med tält!

  SvaraRadera
 3. Det blir nog fint hur det än blir :-) Måste erkänna att jag blivit sugen på det där med granriskoja och har till min lycka kommit på att jag har en vän som säkert kan sånt.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.