måndag 8 december 2014

Adventskalender - åttonde december”Oj, oj, oj, det är inte lätt att vara djur såhär i juletid…” tänker Hejkon Bacon när Alice berättar att idag har de massor att göra. Alice plockar fram papper, pennor, kritor, klistermärken, lim och saxar och Hejkon Bacon förstår att de ska göra en massa böcker som människor i röda mössor kan läsa för djuren så att det blir jul. Fast de här böckerna blir visst väldigt tunna och det händer väldigt lite. Alice skriver bara några få bokstäver, den första är Grisbokstaven men sedan står det något annat än Gris och sist står det Jul. Hejkon Bacon tänker att människorna som får böckerna nog kommer att tycka att de är tråkiga men att den som ska bära ut all post kommer att bli glad över att alla inte skickar tunga böcker till varandra.

”Det där är ju inget julklistermärke.” säger Alice när Hejkon Bacon ska sätta dit en bild som hon har hittat och så tar Alice det.
”Nä, nu räcker det” grymtar Hejkon Bacon. Här ställer hon upp på både det ena och det andra bara för att människorna ska få jul och så ska Alice komma och bestämma vad som är jul och inte. Hejkon Bacon sträcker sig efter en bok i högen som Alice har gjort och börjar tugga på den.
”Dumma gris! Nu måste jag ju göra nya” skäller Alice men Hejkon Bacon struntar i henne och tar sikte på nästa bok. ”Ja, ja ta det dumma märket då” suckar Alice och slänger det på Hejkon Bacon.

”Man får aldrig ha sönder saker” hör Hejkon Bacon Mammas röst. Hon buffar lite på Alice för att visa att hon inte är arg längre men då blir Alice arg! ”Nu fick du mig att rita fel!” fräser hon. Hejkon Bacon äter nästan upp en bok till men tänker sen på vad Mamma skulle ha sagt om det. Tänk om hon inte vill ha hem henne sen efter jul? Hejkon Bacon tittar på hur Alice gör och sätter sedan dit det väldigt djurjuliga klistermärket och några sådana bilder som Alice har satt på sina böcker. Så att Alice säkert ska förstå att Hejkon Bacon faktiskt är en snäll gris och inte en såndär bråkig tjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.