torsdag 11 december 2014

Baka baka ett paket

Idag var näst sista gången på improkursen och vi hade med ett paket till fikat. Pepparkakskvadraterna dekorerade jag medan de låg ned. Sedan monterade vi ihop botten och sidorna och lät det sätta sig ordentligt.Jag brukar montera med kristyr då det är mer ätvänligt men detta paket skulle överleva en resa med kollektivtrafiken så då fick det bli smält socker.


En av övningarna på kursen är att ge bort "paket" som mottagaren får bestämma innehållet i. Men detta paket fyllde vi.


 På med ovansidan.Och på med snören för vad vore ett paket utan snören? Planen var att sno dem runt paketet, knyta ihop dem och lägga till mer trassel. Allt funkade utom själva knytandet, snörena var så elastiska så knutarna kröp upp. Vi löste det med en massa kristyr. När snörena kom på så insåg jag att det var ju bara toppen som behövde ha ett fritt kors, nu hade jag gjort det på alla sidor vilket inte hade behövts. Eftersom jag hade glufsat i mig överblivet godis så fick jag fylla ut med kristyr.Klart för avfärd! Kristyrtuben fick följa med ifall någon godis skulle få för sig att skrammla loss på vägen. Det fattas redan en plupp, den tog ett bad i det smäta sockret. Det är en annan nackdelen med att äta upp överblivet godis, man har inga reservdelar...
Kursare och ledare var lite tveksamma till att öppna paketet. De verkade vara beredda att knivhugga och bränna vad än som kunde tänkas hoppa ut : )


Vi trodde att paketet skulle slås sönder men det öppnades så fint. En massa oanden och åanden blev det när godiset syntes och sen åts det.


Men inte allt. Så ett sargat paket fick följa med hem igen.


2 kommentarer:

  1. Kool idé! Blev jättefint jue.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det var kul och lätt och gav mersmak så jag funderar på om jag sa paketera någon julklapp på detta sätt.

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.