tisdag 16 december 2014

Adventskalender - sextonde decemberPå morgonen får inte Hejkon Bacon någon mat. Och när alla ska gå iväg så stänger pappa in henne i köket, stänger dörren så det smäller så mycket så att Hejkon Bacon inte kan knuffa upp den. Där får hon ligga hela dagen, inte ens skafferiet går att knuffa upp. Så fort Alice kommer hem och öppnar dörren springer Hejkon Bacon in till sin filt, där väntar hennes kompisar och hennes mamma.

Aldrig mer att hon tänker flytta på sig. Men så kommer Alice till filten och stäcker fram något som luktar jättegott.
”Så du har bestämt dig för att be om förlåtelse nu” muttrar Hejkon Bacon.  Försiktigt tar hon den mjuka kulan ur Alice hand och lägger den framför sin lilla gris, sen tittar hon uppfodrande på Alice.
”Men Hejkon Bacon, de är bara på låtsas, de äter inte. Jag lovar.” försöker Alice men så går hon ändå till köket och hämtar två kulor till. En till den mjuka grisen och en till Hejkon Bacon. Hejkon Bacon tycker att kulan är jättegod, den fastnar lite i tänderna men det är sött och gott. Hennes kompisar tycker inte om det så hon får äta upp deras bitar också.  

”Sluta sura nu” säger Alice och går tillbaks ut till köket. ”Idag ska vi göra marsipangrisar” ropar hon över axeln. Nu börjar det likna något tycker Hejkon Bacon. Marsipanngrisar, inte marsipanträd. Hon lämnar sina kompisar på filten, de tyckte ju inte om den där marsipanen.  

Och grisar gör de. Massor av grisar. Sen får grisarna bada i choklad. Hejkon Bacon vill också bada så men det får hon inte. Men hon får slicka ur skålen. Pappa suckar när han kommer hem och så får Hejkon Bacon bada i badkaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.