söndag 8 december 2013

Sjunde december


”Tänk att det är lika skönt när ungarna åker hem som när de kommer hit” skrockar han och lägger upp benen på soffbordet. Några granar faller omkull av luftdraget.
”Försiktigt så du inte fäller hela skogen, det räcker med att det stormar ute.”  Leendet hörs i hennes röst men sedan suddas det ut och hon grimaserar. ”Det är otäckt egentligen dessa oväder, det är som om jorden själv protesterar mot hur vi behandlar den.”
”Ja, det får en att fundera på om det verkligen ska vara nödvändigt med alla prylar och alla resor. Vet du… Egentligen borde vi sluta med att ge bort så många julklappar. När vi var små så fick vi en var och det var ingen som klagade på det då men nu vill alla ha så mycket.”
”Egentligen borde man väl resa lite mindre också. ”
”Mjo, det kanske man skulle” säger han samtidigt som han skruvar på sig och tar ned fötterna från bordet. Det är som om kroppen mindes känslan av sol och genast känner sig snuvad på upplevelsen. ”Men vi försöker ju alltid köpa ekologiskt.”
”Mmm… lite måste man ju kunna unna sig.” säger hon och kan riktigt höra vågorna som surfar in över sanden. ”Men tänkt så fina granar barnen gjorde” säger hon medan hon plockar upp en som hade blåst omkull. ”De är allt framåt barnen, när det gäller nätet och sånt menar jag.”
”Det har de från sin mamma. Tänkt så roligt att hon ville gå in i datorsidan av företaget, hon driver verkligen spelutvecklingen framåt. Vem hade kunnat tro att det här med spelande skulle bli så stort när Allan konstruerade Pong  på 70-talet.”
”Jag minns att det var ett sånt hemlighetsmakeri första gången jag träffade din farbror men sen bestämde han sig tydligen för att lita på mig även om du och jag inte hade sällskapat så länge.”
”Ja, ni träffades väl första gången på mitt 20-årsfirande. Vad vuxen man kände sig då när man blev myndig.” och utan att tänka på det skjuter han fram bröstkorg.
”Men vad unga vi egentligen var.” ler hon.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.