onsdag 4 december 2013

Fjärde december

”Så himla schyst att ni kan ha ungarna imorgon, det är alltid ett sånt meck när med studiedagar. Lukas klarar sig visserligen ganska bra själv numera men jag får ändå mer gjort när han inte är hemma och just nu är det så mycket på jobbet nu inför jul. Lars har också mycket och vi vill båda kunna vara lediga när det är lucia.” Stella suckar medan hon lyfter in barnens packning.
”Du vet att vi älskar att ha dem här! Och vad roligt att Nina kan vara hemma från dagis imorgon. Men behöver de verkligen allt det där för bara ett dygn?” 
”Behöver och behöver, hade de fått välja helt själva så hade det behövts en container för att frakta hit deras grejer. Här är bara det allra viktigaste; snuttefilt, ungefär tusen gosedjur, ombyten. Och just ja..” Stella tittar sig omkring och sänker sedan rösten, ”här är Ninas nappar, lägg dem någonstans där hon inte får tag i dem för annars får ni en jobbig kväll. Hon får bara ha dem när hon ska sova och i jul ska hon ge dem till tomten för det har hon hört att andra barn på dagis ska göra.”
”Till tomten?!?” skrattets styrka får henne att sätta i halsen. ”Tänk vad de hittar på.” säger hon när hon har återhämtat sig. ”Ni har inte berättat än?”
”Nej, Lukas vet men vi tycker att Nina är för liten fortfarande.” 
”Ja, ni vet nog när det passar bäst. Vill du komma in på lite kaffe innan du åker?”
”Jag sticker nog hem direkt om det är ok, hade tänkt få lite gjort redan ikväll. Lukas och Nina, kom och säg hej då till mamma!”
”Mamma, morfar vet inte vad en app är.” suckar Lukas där han kommer med en skrockande morfar i släptåg. ”Alla mina kompisar önskar sig en ny mobil, det gör jag också. Och en massa appar.”
”Lukas, vi har redan pratat om det där. Och var det inte något du skulle be morfar om när du kom hit?”
”Joooo!! Snälla morfar, kan inte du berätta om när ni hjälptes åt? Det var så länge sedan”
”Ätta saga” fyller Nina på med och slår ihop sina knubbiga händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.