måndag 9 december 2013

Nionde december

Hon nynnar medan hon klär på sig. Varje år känns det lika roligt att ta fram den röda kjolen och det gröna livstycket. ”Min egen lilla tomtenissa” brukar han alltid säga och le så att skrattgroparna mötte kråksparkarna vid ögonen. De flesta var ju vana nu men det brukade alltid vara någon ny medlem eller gäst som roat betraktade dem när de kom.

”Var är min lilla tomtenisse” ropar hon medan hon svänger runt så att de för året nymonterade klockorna pinglar. ”Komsikomsi till din tomtenissa” fnittrar hon.”Komsikomsi, annars kommer jag och tar dig.” säger hon och försöker låta sträng mitt i allt skrattet. Hon lyssnar för att se vad han har hittat på men det är tyst. Lägenheten är plötsligt större än de vanliga kvadratmetrarna, hon förstår inte hur den lilla hallen kan kräva så många steg för att ta sig igenom och till vardagsrummet. Till det tomma vardagsrummet.  Genom den balsalsstora hallen igen till köket. Klockorna pinglar olycksbådande när hon ryser till i det tomma köket. Då hör hon något från badrummet och orsakar en mindre klangstorm när hon rusar dit.

”Är du helt från vettet?!? Vad sysslar du med?!? Fattar du inte att du skräms?!? Fattar du inte….” Men något är fel, han är inte röd. ”Vad…? Varför….? Hur…?” Ett mumintroll? Till juldansen?
”Om inte vintern kommer så tänker jag bli kung Bore” säger han och fortsätter att fästa bomullstussar i håret.
”Vilken rolig idé” mumlar hon och försöker le men det känns inte lika roligt att gå på dansen tillsammans med kung Bore som med hennes alldeles egen tomtenisse.

”Välkomna till årets julfest och med det sagt så finns det väl inget mer att säga än square up”. Skratten fyller salen och även kvadraterna när par efter par äntrar dansgolvet. Och när bjällerklang ljuder så ler hon så att hon glömmer bort att hon dansar med kung Bore.Testa squaredans du också! I Linköping finns Blue Ribbon. Gratis prova-på måndag 30/12 kl 19.15 - 21.15 på Åbylundsgatan 52, ingång från Skomakargatan. Kursstart måndag 13/1 kl 19.15 - 21.15, de tre första kurstillfällena är gratis så testa och se hur kul det är utan att du behöver lova bort dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.