fredag 30 januari 2015

Balans... (fotoutmaningen)

Det är fortfarande packa-flytta-joxa som gäller och just nu är jag bara så trött på det och trött på att kylan får mig att hosta mer. Så den vackra snön till trots så ser jag fram emot mildare väder. Och jag ser fram emot att i slutet av mars få låsa lägenheten för sista gången och lämna in nycklarna. Tänk vad mycket tid jag kommer tycka att jag får över när jag inte måste planera in flyttfixargrejer! En sak är redan inplanerad, ett besök hos en kompis som jobbar i Paris. Det blir som en flyttat-färdigt-firar-resa i början av april och det kommer att bli så himla kul.

"Balans" är veckans tema hos Fröken Foto. Min vecka har mest gått ut på att vara tyst och vara inomhus, i och för sig ett sätt att återvinna balansen men svårfotograferat.  Så det får bli ett kort från förra våren när jag var i Barcelona. Det här är en stor skulptur på toppen av en byggnad. Taget en kulen kväll när vi alternerade mellan att promenera längs stranden och att sökta skydd för skurarna som kom och gick. Och sen drack vi varm choklad och lyssnade på vågorna. 


Den där tredjedelsregeln som Fröken Foto skrev om vet jag inte om den hade gått att tillämpa här. Det är i alla fall spännande med andras tankar om foto.

Fotoutmaningen har ett nytt tema varje vecka. Häng på du också. Det är inspirerande, utmanande och kravlöst. Härlig mix! Här kan du se hur andra har tolkat dagens tema.

8 kommentarer:

 1. Visst går tredjedelsregeln att tillämpa, iaf enligt min amatörmässiga uppfattning, klotet/cirkeln ligger ju mitt i krysset av de nio rektanglarna.
  Klockrent om du frågar mig :) //Birgitta

  SvaraRadera
 2. Att bo i flyttlådor är allt annat än balans :) men det blir ju en skön balans att resa till Paris... lät väldigt fint!
  Bilden följer absolut tredjedelsregeln *ler* Klotet är på rätta stället.

  Önskar dig en fortsatt fin fredag.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag hade aldrig hört talas om det där rutnätet. Gick som vanligt på känsla.

   Radera
 3. Med eller utan regel, bilden är suverän! Så gillar jag både Paris och Barcelona. Båda städerna är fantastiska att vandra i tidig morgon. Med en varm kaffe i ena handen och kameran i den andra=))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Gillar själv bilden mycket.

   Var väldigt längesedan jag var i paris. Nu ska jag ju hälsa på en vån men dina favorittips tar jag gärna del av också.

   Radera
 4. Härligt med resplaner! Kan behövas i flyttkaos. Oavsett hur självvalt det där är det alltid så jobbigt när ens hem inte är helt.
  Fin bild på en helt absurd skulptur. Skulle inte våga stå nedanför det huset.... =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg för mitt inre hur en blixt skulle slå ned just där och få klotet att börja rulla nedför stranden och ut i havet.

   Radera
 5. Att ha andra planer mitt i ett flyttkaos gör det oftast lite lättare. Härligt bidrag i utmaningen.
  Ha en fortsatt fin helg!
  /Pia

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.