söndag 25 januari 2015

Att konvertera ett julkort till ett födelsedagskort - i mina händer denna vecka

I december fick vi ett hemmapysslat julkort och det har suttit uppe tillsammans med övriga hälsningar. Nu när julpyntet packades ned tyckte vi att just detta kort var fint för att bara slängas men för icke-nödvändigt för att ta plats i vardagen. Vad göra?
En extremt suddig bild på julkortet, hade bara ett foto på hela hälsningsdörren. Bokmärket har förresten fått bli bokmärke i boken jag läser just nu.

När jag så skulle göra ett grattiskort till min mamma och insåg att de flesta pysselgrejerna fortfarande inte har flyttat hit så fick jag en idé. Jag bestämde mig från att utgå från det materialet som fanns i julkortet, på så sätt fick kortet mestadels nytt liv istället för att bara slängas. Det blev en extra utmaning att jobba med de rivmärken som blev efter isärmonteringen och de smuttar papper som fanns. Faktiskt riktigt roligt!

Lite nytt blev det ändå. Jag ville ha in vårgrönt, även om det just nu snöar här, och lyckades hitta en köpe-kartongblomma som jag har fått nångång. Lite pärlpluppar från julkortet och några gröna blad från kom-ihågblocket fick göra den sällskap.

Vad mamma får i present kan jag inte skriva nu för jag ska träffa henne först på torsdag. Presenten har i alla fall kopplingar till kortets motiv.
Ja, det var vad som har varit i mina händer under denna vecka. Vad har du sysslat med? Häng gärna på i den roliga bloggutmaningen som pågår i totalt tio veckor. Och här kan du kolla in vad andra har sysslat med denna vecka. Inspiration!

Tillägg: När jag följde en länk från en annan deltagare så hittade jag ytterligare en utmaning, Monthly Makers. En som pågår månadsvis hela året och bygger på temaord. Januari månad var "papper" så jag passar på att hoppa med, mest för att fler ska se denna rolighet. Och för att peppa mig själv att vara med resten av året! Ser fram emot temat för februari.

9 kommentarer:

 1. Roligt att kunna återanvända och fint blev det! jag hade nog aldrig tänkt på att använda ett gammalt kort men jag tycker det var en toppenidé. Ska börja spara kort nu. Kul att du gillade burkarna. Jag använde vanligt RX-lim.

  SvaraRadera
 2. Alltså RX-lim till att få fast det på kanten och sedan textillim för att fästa bården.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok. Det ska jag försöka mig på. När jag har fått hit lite tyger.

   Radera
 3. Najs återbruk! Hoppas mamma blir glad. Jag ska fira min idag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med kalas. Posten har ännu inte levererat kortet till min mamma : ( Vi hoppas fortfarande att det ska komma fram, hon har lovat att inte tjuvkika här så länge.

   Radera
 4. Kul att återbruka såhär!
  Mer kreativt att ha mindre material att jobba med, och inte "färdigt" material utan man får tänka till. Kul kul!!

  SvaraRadera
 5. Smart återvinning, snyggt blev det ju också!

  SvaraRadera
 6. Fint att kunna använda ett gammalt kort till att göra ett nytt! Jag orkar sällan göra kort för det känns som det ändå bara samlas på hög, men så bra idé att återbruka de istället!

  SvaraRadera
 7. Återbruk är det bästa! Kul att kortet fick ett nytt liv och att du hakar på Monthly Makers! :)

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.