fredag 9 januari 2015

Öppna... (fotoutmaningen)

Jag hade turen att ramlar över en fotoutmaning som det bara är att hoppa på. Du kan också göra det, kolla in det här inlägget hos Fröken Foto och var med med start idag eller om en vecka. Kul och kravlös inspiration med teman för varje fredag. Dagens tema är ”öppna” och det har gett mig så många tankar. Här kommer ett urval som jag försökt illustrera i bild. Och här kan ni se andras bilder.

På improteaterkursen övade vi på att förhålla oss till saker som inte fanns fysiskt. Det blir ju lätt lite konstigt om en person väjer för en stor elefantbur och nästa person bara går rakt igenom den utan att göra något av det. Att låtsas öppna dörrar var en sak som vi fick öva på och det är väl ingen match. Tänkte jag… När jag väl hade öppnat dörren och skulle stänga den så insåg jag att jag inte kom ihåg om min dörr var vänster eller högerhängd och det slutade med att jag öppnade åt ena hållet och stängde åt andra.


”Bränn de vackraste ljusen först” ska någon äldre person ha sagt sig vilja uppmana sitt yngre jag. Det tog jag till mig för jag är också en sån där sparare. ”För något speciellt tillfälle” tänker jag och missat att göra vardagen speciell. Eller jag gör en massa mysiga saker men de där fina engångsgrejerna drar jag mig för att använda, dem spar jag. Men när vi firade nyår i efterhand med vännen och hennes son så öppnade jag en förpackning som jag antagligen har fått efter farmor och farfar. De var också sparare och fick aldrig glädjen av denna duk. Efter att ha släpat runt på förpackningen i flera år så öppnade jag den nu. Likaså med en förpackning med partyglasögon som jag fått för länge sedan. Det är ovant men något jag vill göra mer av.Klarblå vinterhimmel öppnar upp, ger en känsla av att allt är möjligt.Mitt val om att skifta fokus har också öppnat upp för mer roligt i livet.
      
13 kommentarer:

 1. Vilken rolig tolkning av temat. Teater tycker jag är kul och jag kan tänka mig att jag skulle nog också stå där... hmm hur gick nu dörren? Roligt!

  Ha en fortsatt fin dag!

  Kram kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och tack för den roliga fotoutmaningen. Just ordet öppna väckte många tankar och känslor hos mig. Spännande att fånga dem i bild och att också få se andras bilder.

   Radera
 2. Vilken härlig tolkning. Ha en fin fredag. Åse

  SvaraRadera
 3. En härlig tolkning på Öppna. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma. Blir en spännande resa det här med fotoutmaning!

   Radera
 4. Vad bra du är på att tolka teman! Och intressant utmaning, jag vill oxå vara med =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska!!! Hinner du idag? Annars är temat Vitt om.en vecka.

   Radera
  2. Vit med ett t var det visst.

   Radera
 5. Härlig tolkning ;) Sköna bilder och en text som uppmanar till guldkanten på vardagen som vi säkert alla lite till mans är rätt dåliga på.
  Jag ska gå på ditt råd och sluta spara till nån annan gång, ett annat speciellare tillfälle.
  Ha en fin kväll!
  Kram Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Mer guldkant är fint. Jag behöver fortfarande prata uppmuntrande med mig själv när jag står där och håller på att spara. Tar ett tag att lära om.

   Radera
 6. Kul tolkning!
  Ha en fin kväll,
  // Jennica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hade tänkt fråga om du också skulle hänga på men så kom nått emellan och nu såg jag att du också är med. Kul med flera olika infallsvinklar!

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.