fredag 23 januari 2015

I min låda... (fotoutmaningen)

Det vore inte fel om man kunde använda singularis om lådorna, flyttlådorna alltså. Inför förra flytten så rensade jag bort massor. Det har märkts när jag har bott där jag bodde senast. Mest på ett positivt sätt med mycket mer rymd och lättare att använda de saker som jag har. Ibland på ett trist sätt när jag kommer på nått smart jag vill göra och så har jag inte alls kvar det materialet längre. Jag har smårensat lite under åren också och nu storrensar jag igen. 25 kvadratmeter, som delas av två, är inget man försöker trycka in ett vackert linneskåp på utan det och lite annat får flytta till magasin ett tag. Och då blir det ju så tydligt att allt som sparas har ett pris, ett kvadratmeterpris per månad i magasinet. Många gånger har det hjälp mig att fundera på vad en ny pryl kostar kontra vad det kostar att magasinera den. Detta förutsatt att den befintliga prylen via någon hjälporganisations loppis får ett fortsatt liv, slit och släng tilltalar mig inte.

Men så kommer jag då till de där prylarna som verkligen inte är livsviktiga men som gör mig så glad eller så nostalgisk och efter en hel del funderande så har jag bestämt att de får stanna. Förra helgen gick jag bland igenom en kartong med mina dockor och diverse tillbehör. Provade kläderna på dockorna för att se vad som var idé att behålla, rensade ut det som inte ”talade till mig” för att använda en väldigt sann klyscha. Och kunde ju inte motstå att bädda ned en nalle i min krockskadade dockvagn. Nallen och filten ska sparas, dockvagnen har jag sagt hej då till i sin nuvarande form men klurar på om det går att göra en tavla av motivet.

Mitt favoritfoto är dock detta och det får bli mitt bidrag till Fröken Fotos roliga utmaning. Det går åt en hel del te när vi packar och ibland är det svårt att hitta någon vettig sittplats. Han den där som jag bor med och vill dricka te tillsammans med vill dock inte helt vara med på bild men han är ungefär såhär glad för det mesta : )
Det är ett sånt där "i stunden"-foto så det enda jag tänkte med bakgrunden var att fota mot den minst röriga delen av lägenheten i kombination med att få solljuset på motivet och inte in i kameran. Om man vet hur resten av rummet ser ut så ser man att jag lyckats riktigt bra med att få till en lugn bakgrund som inte tar över :) Fröken Foto skrev ju om just bakgrunder i sitt senaste nyhetsbrev. Det fick mig att sakna en riktig kamera som jag kan välja skärpedjup på så att stöket hade kunnat bli mer ur fokus, har i flera år kört med bara mobilen.
Fotoutmaningen har ett nytt tema varje vecka. Häng på du också. Det är inspirerande, utmanande och kravlöst. Härlig mix! Här kan du se hur andra har tolkat dagens tema. Och läsa mer om kommande teman.

5 kommentarer:

 1. ja du ,,,,man kan ha ALLT i en låda....:-)

  SvaraRadera
 2. *haha* helt underbar bild! Tack för att du delade med dig!

  Fin fredag till dig!
  kram kram Malin

  SvaraRadera
 3. Ha,ha,ha..jodå, man tager vad man haver..kan väl även gälla sittplats

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 4. Typ en sån dockvagn hade jag också! Så söt =) Kan nog bli en rolig tavla.
  Hoppas att allt går bra med flytten.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej hej. Svar på din fråga skrev jag bland kommentarerna på min blogg så alla kan läsa :-)

  Kram kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.