lördag 17 januari 2015

Kramas mera!
Jag tycker om att kramas. Ofta och länge. Den 21:a januari ska jag kramas lite extra för då är det Internationella kramdagen. Häng på du också! Håller man till i Stockholm, Borås, Göteborg eller Malmö så kan man söka upp ett kramevent och vara med i en kram flash mob, dvs en grupp som utan påannonsering bara börjar kramas på utvald plats. Bor man i andra städer så kan man dra ihop ett eget kramevent eller bara kramas ändå.

Kramar är häftiga. Lite längre kramar är särskilt häftiga, vila en stund i en omfamning och kroppen börjar bilda må-bra hormonet oxytocin. Det ger en känsla av lugn och ro i kroppen och minskar mängden stresshormoner.

Så häng på! Att samlas för att kramas är ett häftigt sätt att träffa folk.

Låt oxytocinet flöda! : )

2 kommentarer:

  1. Jag är dubbel till kramar. Dels är det helt klart det bästa som finns. Skulle jag tvingas välja bara ett sätt att få fysisk kontakt med en annan människa skulle jag lätt välja bort kyssar, hångel å sex bara jag fick ha kvar kramadet. Men jag har svårt för att krama andra som jag inte har den typen av relation med. Eller helt främmande människor. Men för några år sen hade jag en häftig kramupplevelse. Jag var på ett stooooort scoutläger och i scouterna kramas ett alltid en massa. Nån hade hört talas om att om man kramas minst fem sekunder så frigörs alla de där må-bra-hormonerna. Så vi var så klart tvungna att testa. Fem sekunder var jättelänge! Och då tycket vi att att vi brukade kramas länge i vanliga fall. Men skit vad det hände saker i kroppen. Alla andra kramar hade fått en att bli glad och må bra. Kvalitetskramen på minst fem sekunder fick en att andas ut, gå ner i varv och må bra på ett helt annat plan. Blev många fler kvalitetskramar efter det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att ta del av dina tankar och upplevelser! Jag kände som dig inför förra årets kramevent, som var det första jag var med på. Vissa människor lockas jag mer av än andra och om jag spontant skulle välja kram-partners så skulle jag inte välja alla. Men här kramades jag med en massa människor, långa kramar, och bara var glad. Fast visst fick jag mer kontakt med vissa i kramarna, häftigt hur det kan ske utan ord. En person letade jag upp sen på fb och vi har umgåtts sen dess. Så jag är nyfiken på vad som kan hända den här gången.

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.