söndag 13 december 2015

Sankta Lucia, oh happy day

Ibland har man tur, idag är det tredje advent vilket innebär att det är min tur att fixa adventsfika men samtidigt så får jag chansen att lussa! Jag hade förberett delar av frukosten innan och plockade fram smördeg som jag tidigare hade kavlat ut och penslat några med saffran och några med rosenvatten. De med rosenvatten fick sig lite hackade pistagenötter överstrött innan de rullades ihop. Så nu på morgonen så skickade jag bara in dem i ugnen.
Jag fixade te och dukade fram allt, virade en duk runt mig, fäste den hjälpligt med ett rött skärp så där under bysten och virade en batteridriven ljusslinga runt huvudet.


Klickade på play på TVÅ låtar på youtube, för när vi gick från en härlig konsert med Rainbow Gospel så sjöng vi glatt vidare på Oh happy day och kom på att det gick att sticka in i de allra flesta låtar. Testa själv! Pausa Ladysmith Black Mambazo på 4:04 och låt Malena Ernman börja sjunga. På 0:49 så trycker du igång Ladysmith Black Mambazo. Jag bara måste komma på något sätt att mixa ihop dessa två mer permanent! Och efter lite dansande bara för att musiken är så härlig, så fick jag tända vårt sjätte ljus, vår alldeles egna luciajesus.
Ett luciafirande helt i min smak!

3 kommentarer:

 1. Ett riktigt nytänkande luciafirande som känns som väldigt mycket du. =) Vilka roliga, annorlunda lussebullar och luciaoutfit! Du är så himla häftig som vågar göra annorlunda och verkligen prova rätt vilda idéer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga är att just det här kändes inte alls som vilda idéer :-)

   Radera
 2. Hej.
  Jag har misslyckats med mina Scoby bebisar på sistone. Har använt chai-te. Det får man visst inte så de har blivit försvagade. Nu badar de i vanligt te så jag hoppas på att få en tjock härlig bebis att skicka till dig. Men jag har inte fått din adress på nytt. Tappade ju bort mailet sen första sändningen. Kan du maila mig din adress. klockarbarn(at)hotmail(dot)com

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.