fredag 4 december 2015

Lite nostalgi såhär i juletid

Nostalgi är dagens tema på fotoutmaningen och jag kan lätt säga att jag är en nostalgisk person samtidigt som jag gillar att testa nya saker. Lussekatter och pepparkakor vill jag ha i advent för att det är gott och för att så har vi alltid haft det. Samtidigt kan jag även gilla pepparkaks- och saffranssmakande raw food-bollar och en massa annat. Nostalgi för mig blir en länk tillbaka till de och det som är kärt och det ger en fin grund att stå på när man i nyfikenhet upplever nuet.
I kryddhyllan samsas nostalgi med nya influenser.

Jag kan också bli nostalgisk och längta tillbaka till det som har varit. När det fanns ett övergripande ansvar för samhällsstrukturen, när apoteken var en service som fanns där den behövdes och hade de receptbelagda preparat som man fick utskrivet istället för tusen olika butiker där det är lönsamt och inga där det är olönsamt, butiker som bara ibland har det utskrivna i lager. En längtan efter när tågen gick i tid och försäkringskassan var ett stöd när man var sjuk och inte en extra belastning. Om det nu någonsin har varit så. Det kanske är en sådan där efterhandskonstruktion i likhet med att sommaren alltid var solig och vintern alltid vit?

Samtidigt så finns det så mycket som är bättre nu än tidigare, en större öppenhet inför att människor är människor hur de än ser ut och vem eller hur många de än älskar.

Mer kärleksfull öppenhet och en härlig blandning mellan nostalgi och nya influenser önskar jag er alla!

7 kommentarer:

 1. Visst var vissa saker bättre förr! Medmänskligheten, till exempel... Fin tolkning av gammalt och nytt!

  SvaraRadera
 2. En bra blandning av gammalt och nytt är ju det perfekta.

  SvaraRadera
 3. Allt var inte bättre förr, men förpackningsdesignen var det helt klart! =)

  SvaraRadera
 4. En del var bättre förr annat bättre nu, så en blandning som Dahlia skrev skulle nog vara perfekt :)

  SV: Tack! Nej tyvärr så kommer jag att stå långt upp i Hälsinglands skogar i en liten by som heter Långhed :)

  SvaraRadera
 5. Fin tolkning av nostalgi. Ha en fin kväk Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Det här var ett härligt bidrag. Verkligen och visst var en del saker bättre förr, jag tror det i alla fall... men erkänner att det som var mindre bra ibland suddas ut aningen snabbare än det bra :)

  //Tanja

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt bidrag ❤ Bättre förr det tror jag inte... jag trivs i nuet.

  Kram kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.