måndag 14 december 2015

Hemligt julpyssel

Nu börjar det bli så där nära inpå så att det inte går att visa upp vad man pysslar med. Jag som brukar gå och julmysa hela december har fortfarande inte fattat att det faktiskt är december, det känns mer som höst fortfarande. Jag pysslar och julmarknadsmyser och lussar och njuter men en del av hjärnan slår skrattande ifrån, så där lite lätt "du ä la go du, julgrejer nu?".

Igår slog vi i alla fall in lite julklappar och andra paket. Jag tycker att det är jättekul att klura ut personliga klappar och presenter och även att få sådana och jag är glad över att min familj sedan länge ofta kör på upplevelser eller ätbara saker.  

 Min resning av prylar har förresten fått sig ett nytt utlopp. Tidigare har jag sparat och sparat på presentpapper och snören, nytt och begagnat har samsats om utrymmet och det finaste har liksom inte blivit använt för att jag kanske kommer på den där perfekta grejen att använda det till. Så i veckan tog jag fram alla redan krullade presentsnören och frossade i dem vid dekorationen. Jag har även en idé om att inte köpa nytt mönstrat presentpapper utan köra på ofärgat och pynta med mönstertejp istället. Tar mindre plats att förvara och känns mer personligt.
Och så har jag gjort tre julkort men dem lyckade jag stoppa i kuvert innan jag fotade och jag vill ju ändå att mottagarna ska få se dem hos sig innan de ser dem här. Dessa tre kort blev en liten kompromiss med de där tankarna om att inte skicka några kort utan skänka pengarna, nu blev det tre och så en hundring till någon bra organisation.Mer inspiration hittas hos Klockarbarn.

5 kommentarer:

 1. December ja. Inte det minsta vintrigt. Igår var mina ungar ute och spelade badminton på gräsmattan. Inte det man förknippar med jul. Nä de skulle vara snögubbebyggande ju....

  SvaraRadera
 2. Bra med egen dekor på omslagspappret istället för färdigmönstrat! Jag har själv använt brunt paketpapper många ggr, pimpat och dekorerat. En riktigt meditativ aktivitet.. om man nu inte är ute i sista minuten förstås!

  SvaraRadera
 3. Alltså det bästa som finns.
  Att få personliga klappar, personligt inslagna.
  Så är det en mysig stund också, att göra något för andra.

  SvaraRadera
 4. Håller med om att det är svårt att förstå att hösten har övergått i december. Idag har vi haft minusgrader och glittrande rimfrost hela dagen och det hjälper lite.

  SvaraRadera
 5. Nu blir jag sjuuukt nyfiken på vad som finns i paketen! =D

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.