tisdag 1 december 2015

Högmod går före fall

Även om jag längtar efter solen så har jag inte likt Ikaros flugit för nära. Han störtade ju i havet och drunknade när solen fick vaxet som höll ihop fjädrarna att smälta. Det jag har gjort är, att i glatt högmod efter det lyckade sömnandet av granen, ta mig ann att laga runt en dragkedja. Dragkedjan sitter på en kjol som jag har köpt på loppis, en hemmasydd och inte färdigsydd kjol visade det sig när jag inför tvätt tittade närmare på den. Jag trodde att jag lyckades lista ut hur alla tygbitar skulle ligga vid dragkedjans botten och var inte så lite stolt över mig själv när jag tänkte på att jag kunde ställa in symaskinen på långa stygn för att på så sätt liksom tråckla ihop det för att kunna se om det blev rätt. Om det inte blev det så skulle det ju vara lätt att sprätta upp tänkte jag. Ytterst smart tänkt för att vara sy-ovana jag måste ni hålla med om.

Och det blev rätt! Och jag blev jätteglad och ställde raskt om maskinen till vanlig stygnlängd, fäste ordentligt, sydde och fäste igen. Bara för att inse att jag i glädjen över att ha tänkt rätt hade lagt in tyget fel den andra gången och inte bara sytt u sömnsmånen utan även rakt igenom. Alltså den gången när jag sydde så det inte alls skulle vara lätt att sprätta upp.

Det var ju nästan så att kjolen fick åka tillbaks till loppis som tygtrasa men efter lite mat så tog jag fram sprättaren och lyckades hålla mig från att hacka kjolen sönder och samman. Och inte bara det, jag sydde ihop det rätt igen. Frustrerande men helt klart bättre än att smälta vingarna och störta.

6 kommentarer:

 1. Åh, jag hatar också att sätta i blixtlås. Kul att din mormor hade "min" kalender som bonad. Den måste ha funnits med i någon veckotidning. Min farmor var en fena på att spara mönster därifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju ha varit det som fick kjolskaparen att ge upp och skänka till loppis :-)

   Radera
 2. Grymt jobbat! Och snyggt tyg på kjolen =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jättesnyggt tyg, föll mer för det än för modellen. Funderar på om det skulle gå att göra något annat av den, typ shorts eller haremsbyxor men jag törs inte sätta saxen i det utan att ha någon sykunnig intill.

   Radera
 3. Visst är det så sjukt störigt när man syr fel och den där hatade sprätten måste fram. =( Bra gjort att du tog nya tag och tygmönstret ser ju jättefint ut!

  SvaraRadera
 4. Skönt att det gick vägen till slut, grymt frustrerande när det blir fel och sprätten måste fram...
  SV: Ja ibland känns det som all skit attackerar samtidigt...men trampar vatten och håller näsan över vatten ytan, hoppas och tror att mörkret lättar snart...
  Kram Sanna

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.