måndag 21 december 2015

Julklappar, här var det julklappar

Under förra veckan har jag fixat lite mer med julklapparna och skrivit rim. I fredags funderade jag över jultraditioner och räknade igenom vad det är för något som jag ger bort, blev glad över att så lite är nyköpt. Det mesta är ätbara saker eller loppisfyndade. På ett paket står det till och med i rimmet att sakerna är från loppis och att de gärna kan återgå dit när mottagaren känner sig färdig med klappen. Själv önskar jag mig upplevelser och ätbara saker. Fast just nu önskar jag mest av allt att den där förkylningen som jag verkar ha ärvt från DenDär inte ska däcka mig lika många dagar som den däckade honom, jag vill ju hälsa på nära och kära och fira jul i många dagar och inte ligga här hemma med snorpapper.

Så här dan före dan, före dan före dopparedan tänker jag visa upp två julklappar som redan är överlämnade.

DenDär gillar Nanne Grönvall så när jag såg reklamen för att hon skulle vara häxa i musikalversionen av Snövit så bokade jag biljetter direkt där jag satt på tunnelbanan. Kände mig trygg i att DenDär inte brukar lägga märke till reklamen och att han inte brukar få ändan ur och verkligen boka in. När vi någon vecka senare åker tunnelbana tillsammans så lägger han såklart märke till just den reklamen, jag hm:ar lite ointresserat och tänker att det där glömmer han snart men inte då, här ska gås och han vill boka. Bara att tala om att någon annan kanske redan har bokat...

Just det här paketet hade inget rim utan det blev en ordlek så att begynnelsebokstäverna bildade namnet Nanne.
Och när julen närmade sig så kändes det dumt att släpa med en julklapp som han ändå redan visste vad den skulle innehålla så han fick den här hemma istället. Eftersom jag gärna vill ge bort någon symbol för en upplevelse så hade jag fixat till ett loppisköpt ljus. Först hade jag tänkt göra ett eget i min klotform men sen råkade jag på detta som hade en fix och färdig äppelform och då fick det bli det. Blekt rosa var färgen så det fick doppas några gånger här hemma för att få den där blankröda färgen som jag förknippar med häxans giftäpple. Veken färglade jag med en vaxpenna och bladet skar jag ut ur en vaxark. Jag gillar verkligen sådana ljustillbehör, tar inte värst mycket plats att förvara och låter en leka loss rejält både på egna ljus och på köpevarianter. 
Äter du detta äpple så kommer alla dina drömmar gå i uppfyllelse...
En julklapp till har han hunnit få. Han har ett favoritförkläde men han skulle gärna vilja kunna knyta det på magen istället för i ryggen och kommenterade att ett sådant skulle jag gärna kunna få sy. Efter lite luskande insåg jag att han egentligen inte alls vill ha ett nytt förkläde, han gillar allt med detta utom att tamparna är för korta. Så här i adventspysslartid så kändes det dumt att vänta med att fixa förklädet tills själva julafton så det fick bli en tidig julklapp. Tamparna är förlängda med bitar av DenDärs trasiga byxor. Jag brukar inte spara sådant för det kommer så sällan till användning men just de här byxorna hade ett sådant bra alltiallotyg så de fick stanna kvar. När jag ändå hade symaskinen framme så passade jag på att zigzaga resterande tampar då de höll på att gå upp. Inte det snyggaste fixet men funktionellt och DenDär blev glad.
Nygammalt förkläde, dock i behov av en tvätt.

Jag har även gjutit fler ljus men de får visas upp efter att de har getts bort.


Här får du mer inspiration så här alldeles innan jul.

6 kommentarer:

 1. Smart det där med juletiketter som ger rådet att återvinna efter användandet! God Jul!

  SvaraRadera
 2. Så fint att tänka återbruk när det gäller julklappar. Jag har i år lagt fokus på aktiviteter i mina paket. Gemensamma upplevelser exempelvis som ett biobesök.
  Tack för dina kommentarer hos mig. Jag gjorde ett försök att svara på din kommentar. Det är dock ett lite kortfattat svar då det här med ekologiska ljus är en snårskog. :-)
  http://sciencehelena.blogspot.se/2015/12/ekologskt-blockljus.html

  Önskar dig en riktigt fin Jul! Kram

  SvaraRadera
 3. Så smart att hölja in ett loppisljus med nya lager stearin! Ibland kan man ju hitta lite roliga men skadade ljus på loppis. Inte hade jag kunnat ana att de gick att fixa till med stearin, vaxark och vaxpennor!! God jul!!

  SvaraRadera
 4. Hade ingen aning om att det fanns så mkt ljusgrejer att få habegär till. Verkar kul.
  Ha en skön och mysig jul.

  SvaraRadera
 5. Sicket fyndigt "rim"! Och med det där kanonfina äppelljuset till. Kan tänka mig att han blev väldigt glad över sina fina julklappar.

  SvaraRadera
 6. Underbara julklappar av bästa sort, beg, ätbart, hemgjort och upplevelser =) Såna älskar jag att både ge och få!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.