onsdag 16 december 2015

En slaktad luftballong

I våras var vi några som skickade Mystery Boxes till varandra, en box som man fyllde med pysselmaterial man hade hemma och som mottagaren sedan fick skapa något av. Jag gjorde bland annat en luftballong.

Den har hängt lite här och där, nu senast i hallen där den mest har varit allmänt i vägen. Nu har den gått till de sällan jaktmarkerna men det där slängandet som jag hade tänkt mig blev inte riktigt av... För det var ju synd att slänga korgen som var gjord av en lampskärmsstomme och kan komma till användning som en sådan tänkte jag. Jag testade att sätta den på enda befintliga fönsterlampan men skärmen var alldeles för liten och såg bara ful ut. På skoj satt jag den på DenDärs Davidstaty och även om jag tycker att David ser lite purken ur så tyckte DenDär så mycket om så han vill ha den kvar, lite fårherde/bahyttkänsla sådär.
Jag har även tidigare lekt med statyn, den såg ganska liten ut tyckte jag när jag först flyttade in men så ställde jag en högvaktsgubbe där och plötsligt känns statyn större. Gubben är ett minne från DenDärs högvakt, en sådan där pryl som han ville ha kvar men inte visste vad han skulle göra med. Efter att ha frågat om lov bröt jag bort dess otympliga träsockel och lät den vakta David.
Eldkorgen var DenDär allra mest förtjust i av allt på luftballongen så den står nu som en julprydnad på hans sekretär.

Och banden som höll fast korgen vid ballongen har ju redan fått ett nytt liv som glitter på Mumintrollens gran.

En del av ståltråden fick flytta tillbaks till ståltrådslådan. Själva ballongen hade jag tänkt slänga men sedan såg jag att det ju är ett ägg så nu ligger det i förrådet och bidar sin tid till påsk, om det inte uppstår ett äggbehov innan dess. Så kan det gå när man ska göra sig av med något... Men blev inget slängt alls kan man ju undra. Jo, en mjölk-kork som hade suttit i ballongen för att den skulle hänga rakt fick gå i sopsorteringen och lite metalltråd som inte gick att tvinna upp fick åka i soporna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett avtryck.