tisdag 17 februari 2015

semla ♡ rosenvatten


Det är smidigt när det finns färdigbakade semmelbullar i frysen. Är ju inte alls min förtjänst utan äran för riktigt goda, kanske de godaste som jag minns att jag har ätit, går till sambon. Fyllningen satte jag dock min egen prägel på.


Mandelmassan, brödsmulorna, mjölken och det grova mandelmjölet fick sällskap av lite rosenvatten. Det gifte sig precis så fint som jag trodde. En ny favorit helt klart!


Rosenvatten passar till en massa men man måste tillsätta det varsamt, vi pratar små droppar. Blir det för mycket så smakar det bara parfym.

2 kommentarer:

  1. Rosenvatten! Va finns det att köpa? Men vad smakar dem små dropparma? Jag missade semlorna idag. Det blev istället en nyttigare efträtt fruktsallad med hackad mörkchoklad och lättfil.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Numera har jag sett det i vanliga matvaruaffärer. När jag började köpa det så gick jag till affärer specialiserade på mat från mellan östern. Min första kontakt med rosenvatten var i mangolassi. Det är svårt att beskriva smaken, den ger en brytning som är både söt och lite blommig.

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.