söndag 22 februari 2015

Ord - via mina händer denna vecka


Så var skrivarkursen igång. "Skriv vidare!" heter den och är en peppkurs med två veckor emellan träffarna så att man ska få en hel del skrivet. Såhär första gången körde vi lite övningar som visade sig ha temat "skriv om, gör om" vilket även är första hemuppgiften. Det passar mig ypperligt för jag valde kurs utifrån att jag vill plocka upp den där långa berättelsen igen och behöver återkoppling för att komma vidare. Den blev nämligen vilande för att jag inte kom någonvart med den ena karaktären, det mesta kändes bara platt i den delen av berättelsen. Så i början av veckan bestämde jag mig för att utgå från en bit som jag tycker var bra och jobba om/börja om utifrån den. Jag håller fortfarande på att lära känna karaktären så jag behåller den texten för mig själv tills det är dags för inlämning. Här delar jag med mig av en text som kom till i en övning på lektionen, nu lätt omarbetad. 

Övningen gick ut på att alla fick ett papper med en mening på, uppgiften var att byta ut ett ord och skriva den nya meningen under den första. Sedan skickades pappret vidare och nästa person gjorde detsamma. Pappren gick runt tills man hade fått tillbaks det papper man började med. Då fick man fyra minuter på sig att välja ut två meningar och skriva en text där dessa ingick.

Och jo, det har gjorts semlor här också under veckan. Med rosenvatten i fyllningen. Rekommenderas.Jag har två tusen vänner! Och då gick jag med i facebook först för några veckor sedan. Egentligen har jag inga vänner, jag vill ha det så för människor är mest till besvär. Det ska ges och tas och pratas känslor och inga vettiga intressen har folk. Vad ska man då prata för? Men nu har jag två tusen vänner och fler ska det bli. Tusen grupper har jag gått med i hittills. Jag väljer ut några personer som jag ska tycka samma som, googlar jag fram andra diskussionstrådar och sen är det bara Ctrl C och Ctrl V och så har jag hoppat in med i gruppdiskussionerna.

När vi har diskuterat ett tag, klappat varandra på ryggen sådär som man tydligen ska, så kopierar jag något mer trams och skickar ett privat meddelande. Efter en stunds skrivande fram och tillbaks så blir vi vänner. Idioterna tycker att jag är så välformulerad.  

Min plan är lika enkel som genial. På nätet har jag hittat en massa projekt som jag börjat lägga ut i grupperna som mina egna och så ber jag om såndär crowdfunding. Och idioterna blir helt till sig, ingen faktagranskning alls. Det kan de nog inte ens stava till. En del blir riktigt engagerade och ger ganska mycket. De kan stå där med lång näsa för min profil är bara fejk.  Jag snor 10 000 kronor. På bara några dagar. Och mer ska det bli.

Vad andra har sysslat med hittar ni här. I en utmaning som tyvärr närmar sig slutet alldeles för snabbt.

8 kommentarer:

 1. Det skrivna ordet är verkligen spännande. Man kan tycka att man är glasklar i det man menar, men vet aldrig någonsin hur mottagaren tolkar det den läser.

  Intressant övning ni fick göra, den kan man ju testa bara inom familjen istället för sällskapsspel en kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul idé att göra med familjen. Under en period körde jag och kompisar teaterlekar när vi sågs, också ett tips på kul aktivitet.

   Radera
 2. Å, vad kul med skrivarkurs! Hoppas den ger god inspiration till att komma vidare. Å intressant övning. Ska nog testa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det. Och dela gärna med dig av resultatet.

   Radera
 3. Skrivar kurs, spännande skall du bli författare? Jag fattade inte det där med alla dina 2000 vänner på FB. Jag har mest vänner som jag har träffat på FB, några andra har vänförfrågat mig från någon grupp som vi har träffats eller diskuterat något som du säger. Jag uppskatar att ha bra relationer som man kan diskutera livet med och jag söker många nya vänner både privat och ibland även på FB om vi dlear samma intresse.

  SvaraRadera
 4. Kul med skrivarkurs!
  Själv har jag ibland utmanat mig i skrivande genom att göra övningar från en skriva-bok. Det har varit roligt.
  Och fb-grejen var texten som kom ut av dina två rader?!
  Lycka till med den stora berättelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du kan peppa dig själv att göra skrivövningar från böcker. Det funkar väldigt dåligt för mig, blir inte inspirerad alls. Så jag gör på mitt sätt :-)

   Jo, fb-berättelsen var det jag författade på fyra minuter utifrån de meningar som jag hade på pappret framför mig. Första delen av övningen tyckte jag var rejält trist men del två, att skriva en berättelse, gillade jag.

   Radera
 5. Vad roligt det låter med skrivkurs! Jag har ändå jobbat en det med språk men blivit liksom lite trött på det. Tänkte förut på skrivkurs men har nu helt lagt de planerna på hyllan. Kanske någon gång i framtiden för det är faktiskt roligt att formulera sig. Roligt att du gillar utmaningen!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.