söndag 8 februari 2015

I mina händer - loppisfynd

För stora delar av världens befolkning skulle det vara en lyx att bara vara två personer i en bostad på tjugofem kvadrat. En bostad med el, toalett och rinnande rent vatten. Själv tar jag ofta denna lyx förgiven men ibland känner jag tacksamhet. Tacksamhet känner jag även över att ha tillgång till loppisar både i form av affärer och på nätet. För ofta så vet jag på ett ungefär vad jag vill ha men sen gäller det ju att hitta den där möbeln som går att anpassa till våra förutsättningar och behov. En grytförvaring skissades på ett tag och när den här möbeln dök upp i facebookflödet så slog jag till. Liten och nätt till vardags men med två sidklaffar som gör att den kan extraknäcka som hyfsat stor avställningsyta.


Tre korgar hade den men de åkte väck och efter ett besök på ett byggvaruhus så limmades tre hyllplan fast istället.


Korgarna har sedan dess stått till sig. Snygga men inte så funktionella eftersom allt smått ramlar rakt igenom. Så kom jag på att loppis här säljer nystan med mattrasor och fick en idé om att använda korgens metalltråd för att väva. I botten tänker jag sen att jag tråcklar fast ett rejält tyg. Jag har testat lite löst med mattrasor och nu får det stå framme så jag får känna in det. Tanken är att det ska bli varsin korg i hallen. Namnlapparna fick dymon fixa, jag är fortfarande barnsligt förtjust i dessa remsor.


Vad tror ni? Nått att jobba vidare med?


Vad andra har sysslat med hittar ni här.14 kommentarer:

 1. Vilken bra grytförvaring! Den passar ju perfekt, som om den var gjord gör utrymmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så kände jag med. Färgen går ju också bra ihop med köksbänken.

   Radera
 2. Men gud vilken bra möbel, den är ju som gjord för att stå där, som nämnts ovan. :)
  Som svar på din marmoreringsfråga, så har jag inte testat med akrylfärg, men jag har marmorerat papper för många år sedan och då använde vi speciell marmoreringsfärg som jag tror var lite fet/oljebaserad. Grejen är väl att använda färg som inte blandar sig med vattnet, utan liksom bildar en hinna ovanpå, så att färgen förs över från vattenytan till ytan på det man doppar, om du förstår hur jag menar.

  SvaraRadera
 3. Jättesmart och fint blev det! Jag tycker absolut det är något att jobba vidare med. Otroligt välutnyttjat utrymme där du ställt den. Jag tänker mig att det annars är en plats som inte nyttjas till något. Du hade verkligen blick för den där möbeln och det blev så bra!

  SvaraRadera
 4. Vad fint du ordnat det och så smart att använda tyg för att fixa till korgarna.Vissa saker måste ju ligga till sig för att man inte ska tröttna på dem. Jag tror det kommer att bli jättefint! Jag har nog aldrig fyndat möbler över nätet, endast gjort det när jag sett dem i butiker. Vågat av dig men bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. Extra smart med möbler som har två funktioner. Ser ut som hurtsen funnit sin plats väl. Korgarna är jag mer osäker på, ser fram mot att se var du landar med dem!

  SvaraRadera
 6. Vilket fynd du köpte på loppis! Det belv en fin justering med hyllorna tycker jag.

  SvaraRadera
 7. Jag känner igen det där med utrymmet - så viktigt det blir att hitta rätt möbler när man har litet utrymme att röra sig på.
  Vi är två personer och två hundar, i en liten stuga på ca 20 kvm.
  Och i stugan är det ju inte standardmått på något. Men jag har funnit rätt möbler nu och det är så skönt!
  Bara att jobba vidare med rätt förvaring.
  Dina korgar tror jag nog kan bli bra när du jobbat vidare med dem!

  SvaraRadera
 8. Men vilket fynd och så fiffigt löst! Den står perfekt på sin plats och jag förstår verkligen att den är användbar när det behövs extra yta!
  Korgarna blir säkert också bra, ibland måste tankar få mogna innan plötsligt snilleblixten infinner sig - nog är det spännande hur hjärnan fungerar?

  SvaraRadera
 9. Vad smart! Hyllan ser ut att passa jättebra.

  SvaraRadera
 10. Det blev ju kanon! Och tack för tipset om bloggutmaningen, får kanske ta och delta :-)

  SvaraRadera
 11. Vilken PJÄS! Den hade jag kunnat ha användning för också. Superfiffig och så snygg. Tycker om er makeover :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag skulle nog inte kunna hålla mig ifrån lite porslinsmålning ovanpå... ;)

   Radera
  2. Det hade ju varit nått. Om man hade kunnat porslinsmåla annat än kluttar :-) Finmotoriksmålning är liksom inte min grej. Men snyggt skulle det vara.

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.