måndag 16 februari 2015

Lek - yoga games


I går hade jag energi nog för att delta i yoga games. "Games" som jag utan reflektion hade översatt med "tävling". Det första passet var superkul. Det andra var också härligt. I natt när jag vaknade till så slog det mig helt plötsligt att "games" också kan översättas med "lekar". Och det var precis vad första passet var, stretchande, muskelutmanande och skrattframkallande lek. Rörelseglädje. Precis som när man var barn.

Att få leka tillsammans med andra och på köpet få en massa träning. Turligt för mig så var det inte så kondiskrävande vilket funkade bra med att hålla andningen lugn (och därmed inte öka på hostan).

Igår kväll var jag helt slut i kroppen men sådär fånleende-glad. Idag är jag mör och latmasken i mig säger att det vore gott att kura ihop mig och sova. Men än så länge vill en större del av mig behålla rörelsen i kroppen så jag har bara landat i sängen några gånger. Musiken går för fullt här hemma och jag dansar och krumbuktar mig. Det är för övrigt smidigt med ståhöjd till datorn när man vill dansa runt samtidigt som man skriver :-)

Jag skulle gärna vilja hitta den typen av lekfull yoga, lättare att komma iväg på en kurs än att köra hemma. I väntan på det så har jag idag tagit tag i det där sedan många år vilande itrim-kortet, anmält mig till en gym-genomgång på onsdag här i närområdet. Inte så lekfullt men ett bra sätt att i egen takt få bygga upp lite välbehövlig styrka så jag orkar leka ännu mer. Den befintliga träningsvärken lär väl kulminera imorgon men släpper förhoppningsvis tills onsdagen. Lite lagom träningsvärk är härligt tycker jag men när allt gör ont då vill jag helst se på film och aldrig mer röra på mig...
 

2 kommentarer:

  1. Låter kul! Bra att du gav en annan syn på mattrasor från loppis. Nu kommer jag alltid ha den bilden i huvudet! Känns mycket bättre!!

    SvaraRadera
  2. Jag är oxå sugen på att testa yoga. Men det får nog bli hemma. Svårt att få till att gå på inbokad tid när man bor en bra bit ut på landet.

    SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.