torsdag 3 mars 2016

En grönskande extradag


Att bli inbjuden på skottbytardag på skottdagen gladde både min ordlekande hjärna och mina grönskande fingrar. Jag bidrog med skott från min klätterväxt samt att jag tog med en växt som jag hoppades, men inte trodde, att någon skulle falla för. DenDär säger "släng" men jag har svårt att hiva något som växer.

Min tanke var att njuta på plats men inte få med mig någon ny växt hem då det finns dåligt med utrymme för sådant. Men så stod den där och gav mig sådana vårkänslor. Och när även den söta terrakottakrukan ingick så kunde jag inte motstå. Ägaren vet inte vad det är för växt, det var taget från balkonglådan som börjat vakna till liv, men jag vet att det är en Vårhopp! Den lever upp till sitt namn även en mulen dag och den har redan växt flera centimeter.

Och om fyra år så bor jag kanske lite större och då ska ett annat skott få följa med hem, det är tingat redan nu hos arranggören och plantägaren.


8 kommentarer:

 1. Vilken roligt tradition att påbörja - ett skott på skottdagen. Kul att du har planer inför nästa gång, även om det dröjer en halv evighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet och i vanliga fall brukar jag inte bry mig särskilt men nu blev ju skottdagen jättekul och något att se fram emot (i sådär fyra år...)

   Radera
 2. Alltså, vårhopp... Vilket underbart namn och så härligt med plantor som växer snabbt även om det ännu inte riktigt vill bli vår. Hur gick det med växten du hoppades att någon skulle vilja ha?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårhopp är alltså hittepå från min sida men ett underbart namn :-) Den pinnlikna växten var det någon som föll för efter att jag hade gått hem så nu får den kärlek varje dag. Det är iaf vad jag bestämde hände. I ett parallellt universum kan arrangören ha slängt den...

   Radera
 3. Åh va skoj att byta skott sådär =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jättekul idé. Som jag är glad poppade upp i någons huvud för jag hade då iaf inte tänkt så långt.

   Radera
 4. Håller med dig att det är svårt det där med att slänga växter. Här kommer jag nog att slänga en hel del pelargoner. De har inte riktigt orkat med den här vintern. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att man kan bli så fäst vid växter och det även om man, som i mitt fall, inte ens gillar dem egentligen. Har du redan planer för nya pelargoner eller tar du skott från de som klarat sig?

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.