torsdag 24 mars 2016

Nu drar vi till Blåkulla!

Ni vet när man sitter i ett väntrum och lagomt till kräftsäsongen bläddrar i en påskspecial... Det hände för några år sedan och jag tänkte "det där påskpysslet vill jag göra nästa år". Nu hann det gå några år men ikväll fick jag ett ryck. I en lånad lägenhet så det passade bra att utgå från äggkartong och chokladkakeförpackning (eller vilken annan halvstyv kartong som helst). Ett kaffefilter fick också sätta livet till.
Jag klippte isär över och underdel på äggkartonen och klippte överdelen i tre bitar så att mittersta äggplatserna i underdelen blir fria. Mittersta delen av överdelen hade jag tänkt använda som upphöjt tak, därav grillpinnarna, men dels så tyckte jag det blev roligare med en sportbil och dels så råkade jag använda det tänkta taket till att klippa en ratt... :-) Kunde ju ha blivit en taklucka men nu körde jag på sportbilsvarianten.
"Kul och enkelt" minns jag att jag tänkte när jag såg beskrivningen i tidningen. Nu vet jag inte om de hade använt extrastora ägg eller om det är något steg som jag har glömt. Förvånad blev jag i alla fall när jag placerade mina ägg i bilen.
Helt trafikfarligt var det ju så jag öste i spillpapper som bilbarnstolar. Hela skapelsen är lite i den andan, jag har limmat dit saker och trimmat allt eftersom. Bara lekt och inte brytt mig så mycket om själva slutresultatet, det ska ju ändå återvända till sopsorteringen efter helgen.
Och sedan var det bara att bege sig mot Blåkulla! Förhoppningsvis spridandes lite härlig yin yang-balans på vägen.


Ett roligt sätt att servera ägg på. Är man många så kan man ju göra en buss av en större kartong eller ett tåg av många små.

Ha en härlig långhelg och kör försiktigt vart ni än ska!

6 kommentarer:

 1. Ha! Vilken rolig! Med bil hade jag kanske kunnat ta mig till Blåkulla i år. Har tyvärr flyga-kvast-förbud i minst tre veckor till. Dumma mage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du tar katten i knät så får du följa med här. Jobbigt med kvastförbud i tre veckor till, önskar jag kunde trolla så du blev bra _nu_.

   Radera
 2. Jag älskar dina lekfulla skaparprojekt! Så himla snajsigt att ha en räserbil som levererar påskäggen! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bad dem köra till dig med en leverans men tyvärr var de lite lata och stod kvar i kylen imorse :-)

   Radera
 3. Störtcool bil med äggpassagerare. Ha en fin påskafton. Kram Pernilla

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.