söndag 20 mars 2016

Min sambos karl

När jag flyttade in så hade DenDär redan en sambo, David. Även om jag upplever att jag kan älska flera, och vår relation är öppen för det, så var jag inte förtjust i att dela hem med David. Han var alldeles för kitschig för min smak fast han försökte stå där och se så seriös ut. Eftersom David ändå var så kär för DenDär så försökte jag acceptera honom och gav honom till och med en framträdande plats i hemmet. Vad gör man inte för den man tycker om liksom.

En dag så skojade jag lite med David och även om jag tyckte att David såg purken ut först så verkade både han och DenDär gillade det. Och det var då jag också började gilla David lite grann. Jag menar, om man nu ändå faktiskt är kitschig så är det väl lika bra att bre på rejält och inte försöka låtsas vara något man inte är?
Sen blev det jul och David ville gärna använda alla de där musklerna till att bidra till stämningen.
Lite ledsen, och bar, blev han när jag nyligen tyckte att nu var det inte längre läge för en sådan färgglad slinga. Så jag muntrade upp honom med en liten tävling, som han såklart fick vinna.


Så det är väl bara att inse att vi numera är en triad, en lycklig sådan.
Och den här installationen får bli mitt bidrag till mars månads Monthly Makers där temat är miniatyrer. För även om vår David inte är jätteliten så är han rejält mini om man jämför med det 5,17 meter höga originalet. Jag tycker David är alldeles lagom stor för att vara hjälpsam när jag får installationsryck av olika slag, medan DenDär säkerligen skulle vilja ha en fullstor variant i trädgården, tillsammans med en ännu högre fontän...

14 kommentarer:

 1. Åh härligt med lite humor! Och grattis till David och Mr Universe-vinsten ;) Det vore ju fantastiskt om han hade en lampa i huvudet på riktigt och blev ett äkta ljushuvud. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. David hälsar och tackar och han blev helt tänd med idén om att få egen belysning så nu tjatas det en massa här. ;-)

   Radera
 2. Ha ha ha, Mr Universe! =D Lysande! Det verkar dock som om de skippat deltävlingen med badkläder och istället satsat på huvudbonader 1504. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. David skippar alltid badkläderna :-)

   Radera
 3. Haha, underbart! David verkar trivas bra i sin nya outfit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns som att han kommer att vara ovillig till att delta i nya installationer nu :-)

   Radera
 4. Älskar det du gör med David. Tror han också gillar lite variation. Trots allt är han ju rätt så gammal och säkert less på att stå naken hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "less på att stå naken hela tiden" Nu fick jag ju ännu en idé! Tack!

   Radera
 5. Haha det här är så tokigt och roligt :) Fint att ha en David att kunna dekorera efter säsong och humör tänker jag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jättekul och jag har ju fått några idéer till nu av kommentarerna här.

   Radera
 6. Oj, jag visste inte att originalstatyn är så stor! Häftigt! Och sen måste jag säga att jag känner igen mig SÅ väl i det här :D Man kan tro att det bara är jag som räddat märkliga (och fula) porslinsfigurer från loppis och samlat mjukdjur och byggt egna kompisar, men min sambo har precis lika många märkliga ägodelar som jag - självklart måste dessa pyntas! Är det inte porslinshunden Frida som får en krage så är det den uppstoppade fasanen Göte som blir klädd till påskkärring. Det är ett omvårdande, kärleksfullt och lite busigt utlopp för kreativiteten. Kul att se dig använda dig av det :)

  SvaraRadera
 7. Hahahaha vad kul! Älskar ljusslingan och att han fick vinna en tävling, så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att mina hyss kan roa även andra :-)

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.