onsdag 23 mars 2016

Baka, baka kaka till påskäggen kanske?

Får det lov att vara en kaka?


Eller kanske en hel näve?
Sådana här minikakor vore kul att fylla ett påskägg med.


Jag har ju bestämt mig för att kategorin godsaker inte ingår i det jag kan göra i Monhly Makers utmaningen, det blir för enkelt så det är ingen utmaning och känns inte skoj, men sedan kunde jag ändå inte låta bli att baka mini(atyr)kakor bara för att det kändes som en sådan rolig grej. Kakorna är bakade av vanlig mördeg, även de skurna som brukar ha ett annat recept. De skurna fick strösselkulor istället för pärlsocker då det sistnämnda var alldeles för stort. Strösocker till brysselkexen kändes också för stort och då rosa strössel fanns att tillgå så mortlade jag lite sådant. Det hade säkert gått lika bra att mortla lite strösocker och färga det rosa. Jag fick även lite chilismak på brysselkexen, av misstag då jag tidigare hade råkat spilla lite chilipulver på bänken utan att se det och nu fick jag med det till det rosa sockret. Men det blev väldigt gott med det lilla bettet i kakan så det kommer jag göra om. Hallongrottor gjorde jag inte denna gång men de blir jättefina i knäckformar, som små juveler. Och att pudra kanel över små stubbar är jättegott. Likaså att ha en liten skvätt rosenvatten i en del av kakdegen. Eller göra brysselkex rullade i lakritspulver. Eller vad man nu hittar på, det finns ju så många olika sätt att smaksätta mördeg. En fördel med att göra minikakor är att man kan frossa i flera olika sorter utan att bli sådär äckelmätt. Nu kan man ta en kaka till, och en till, och en till, och...
Om ni visste vilken beslutsvånda jag hade inför att fotografera dessa kakor. Våndan bestod i att jag på butiken Tiger hade sett miniglasflaskor med sådant där gammaldags snäpplock och direkt kände att de skulle bli väldigt häftiga att ha fyllda med saft bredvid mina minikakor. Men, för det fanns två stora MEN;
1) jag såg ingen användning för flaskorna efter fotograferingen. DenDär föreslog att jag skulle köpa den och lämna dem vidare till loppis så kunde flaskorna dra in pengar till något bra. Fin tanke om det inte hade varit för men nr 2.
2) Två flaskor kostade tio kronor. Företag vill gå med vinst så någonstans sitter ju någon, antagligen den som deltar i tillverkningen, och får skamligt dåligt betalt. Sådant vill jag inte vara med och stödja.
Så det blev inga flaskor utan jag kikade runt i skåpen och försökte se vad som egentligen var ett kakfat till minikakor och då hittade jag ett vinglas. Det är lite kul att göra så, försöka se sakerna man har med andra ögon.

8 kommentarer:

 1. Kul idé med vinglaset som kakfat! Jag älskar miniatyrer. Men precis som du har jag svårt att motivera mig att pyssla något som sen bara blir liggande. Vill lixom ha användning för det jag gör. Men det är roligt och inspirerande att se andras projekt! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är kul att se vad andra gör. Och med kakor får man ju både pilla och äta gott. Fast du kanske ska göra av dina goda utan så mycket vitt i.

   Radera
 2. Ååååååh, vad söta!!!! Älskar hur du lurar oss lite med första bilden. ;-) Och vilka spännande smaker med chili och rosenvatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Söta i dubbel bemärkelse Ser fram emot dina kakor också.

   Radera
 3. Här är mina minisar som utlovat! :))
  http://thispastweek.blogg.se/2016/march/sma-sma-smakakor-monthly-makers-miniatyr-2.html

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.