måndag 22 februari 2016

Om presenter som står och samlar damm

Jag fyller snart år och som vanligt så önskar jag mig upplevelser framför prylar. Fast idag är jag otroligt glad över just en prylpresent som inte har kommit till användning. Igår kväll brann det i DenDärs laptop men inte mer än att han kunde blåsa ut det. Han misstänkte fel med elförsörjningen och ville direkt starta om med batteriet för att hinna spara undan till extern disk. Det tyckte jag var en dålig idé sådär sent på kvällen när vi snart skulle sova men imorse, när jag hade tömt badrummet på lösa prylar och stod med brandsläckarn i famnen, då fick han testa att starta om. Säkerhet framför allt typ.

Fortfarande oanvänd, tack och lov!

4 kommentarer:

 1. Whaat! Vad läskigt att det började brinna i laptopen! Vilken tur att ni var hemma och att det gick att släcka så lätt som det gjorde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans gissning är damm i kombination att han ansträngde datorn till max. Gammal dator. Men ja, jättetur att vi var hemma. Ibland står ju datorerna och jobbar när man drar iväg. Kan säga att min inte gjort det sen det här hände.

   Radera
 2. En brandsläckare är verkligen bra att ha. Jag funderar på att komplettera med en brandfilt eftersom släckaren tar slut på typ mindre än en minut och det tar minst 7 minuter för brandkåren att nå fram, oavsett var i stan man bor. Jag har varit på brandutbildning, nämligen. En uppskakande upplevelse, men ack så nyttig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara en minut? Jag som har tänkt mig att man står och sprutar tills elden är släkt eller brandkåren kommer. Brandfilt har vi redan, också tack vare mina föräldrar. Hoppas du också skaffar en.

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.