söndag 10 januari 2016

Nu är det jul igen...

Finbesök av vänner så nu har vi firat jul och födelsedagar. Superfirarhelger verkar vara vår grej, förra gången vi sågs så firade vi födelsedag, kräftskiva och halloween.
Vi fick en sådan där julklapp som man blir glad av två gånger minst, en helgutflykt alla fyra till sommaren. Vi gav bort en one-piece som blev lika perfekt som jag kände att den skulle bli när jag såg den på loppis.
Hjälp, de uppför byxan hann
Men lugn, du gömma dig kan

Även DenDär fick loppisfyndad julklapp denna gång och det där rimmet som jag nämnde tidigare med en uppmaning om att skänka klappen vidare. Det var nära att klappen fick gå vidare utan att han hade fått den för bara dagarna efter att den var inhandlad så förkunnade han att han inte tänker ta upp det där tecknandet igen för det tar en sådan tid. Jag chansade dock och han blev alldeles till sig både av boken om hur man tecknar porträtt och boken med hans favorittecknare (Ensamma mamman serierna).

Vi komma, vi komma från julmarknadsloppis.
Du får oss du får oss fast du har sagt en diss.
Till teckning, till teckning vi äro båda två.
När du på oss tröttnat till loppis vi kan återgå.

Våra gäster fick även en väggkalender med foton på sig själva och något där vi är med. Och önskningar om teckningar inskriven på DenDärs och min födelsedag :-)

Det här paketet innehåller några som vi håller kär
För i denna klapp ni huvudpersoner är.
Skriv in roliga saker ni hittar på.
bläddra tillbaks, skratta och säga "det gjorde vi då"

Tomten hade lämnat ett paket som var till oss alla.

Det smakade gott när vi spelade spel och sjöng. Vår idé inför julen var att ha odekorerade paket och lägga ostdipp istället för godis i dem. På ett ställe gjorde vi så och även om det var gott så såg det lite trist ut. På andra stället pyntade vi paketet delvis och nu med sista paketet så körde vi fullt ut på godis. Ostälskarna tyckte det funkade bra att äta upp godiset först och sedan dippa själva pepparkakan.

Och vid läggdags så sjöng vi att julen var slut och så kastade vi ut grankvisten genom fönstret. Den har inte druckit vatten på flera veckor men barren satt kvar bara man inte tittade på kvisten...

Och om någon försöker lura mig genom att fråga vad jag fick för julklappar I ÅR så kan jag sanningsenligt svara att ja, det har jag! :-)

2 kommentarer:

  1. Vilket underbart firande! =D Älskar one-piecen som går att stänga hela vägen. Den borde man har när man har en dålig dag, så att man kan stänga ute hela världen! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var helt underbart och det är inte utan att det känns lite ödsligt nu när vännerna har åkt hem. One-piecen var perfekt när det vankades hemligheter också :-)

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.