lördag 2 januari 2016

Jul, nytt år och sådant där

Nu är glada julen slut, slut, slut.
Nästan alla klapparna har delats ut, ut, ut.

Har ni öppnat alla klappar? Det har inte vi, vi tar de sista på lördag när vi får finbesök. Då firar vi även en blivande sexåring och jag ser fram emot att baka en rolig tårta och kanske göra ett födelsedagskort. Julkort blev det några gjorda bara för att jag fick en sådan pyssellust så då bestämde jag att det inte behövde vara varken eller när det gällde att skicka julkort och sätta in pengar till något bra.  Två av julkorten blev lite nostalgikänsla över, sådana där pop-up kort som vi gjorde när jag var liten. Föräldrarna fick en tomte och brorson Bus en gran. Nu syns det inte hur det ser ut när kortet är stängt men när man öppnar så viks det som är fristående, i detta fall tomten luva, upp.

Slanten satt vi in till ett projekt som jag på min facebooksida utsåg till årets julklapp 2015. Rent vatten! Vi är många som redan har fått denna lyx, med hjälp av en smart dunk får fler det.

När det gäller klappar att få så är det lite lustigt att jag som alltid önskar mig upplevelser och ätbara saker har fått två prylar och blivit glad över dessa. För även om det fungerar att ta sig till biblioteken så är det väldigt smidigt att ha en skrivare och kopiator hemma, många myndigheter är ju fortfarande väldigt pappersfixerade. Nu måste jag se till att bjuda föräldrarna på något väldigt gott när jag fyller år för det var även en tidig present. Av DenDär hade jag redan tidigare fått en extern hårddisk och det är lite skämmigt att jag fortfarande inte har tagit tag i det där att säkerhetskopiera innehållet på min dator. Idag får det bli gjort helt enkelt.  

Till jul så ritade DenDär ett presentkort till mig, tillsammans ska vi gå en kurs hos Nirvana. Vi ramlade in där en gång när vi lånade lägenhet på söder och mums vilken god soppa vi åt. Och efterrättsbrownisen njöt vi också av. Josef trollar verkligen med råvarorna i sin raw food och nu i vår ska vi lära oss lite av honom. När DenDär ritade sitt presentkort så hängde min brorson Bus också på och ritade en julklapp till mig. Det var han som bestämde att jag skulle få krokodiler på mitt presentkort från DenDär och så fick jag en drös till av honom. Man kan aldrig ha för många krokodiler liksom.

Nyårsafton skulle vi ha firat på annan ort men då jag åkte på någon magsjuka efter julhelgen så blev vi hemma. Jag hade piggnat till lite till nyårsafton så det blev mysigt ändå. Det blev en härlig slappardag med en oplanerat lång middagslur vilket gjorde att vi fortfarande var pigga vid midnatt. Då kröp vi upp i soffan och lyssnade Malena Ernman som läste dikten så att den kändes som att orden betydde något.

Min önskan för 2016 är andrum. Inte som i stängda gränser utan som i att nu får det vara nog med lidande. Ge folk en chans både här och där. Och på det lilla planet, för min egen del, andrum i form av mindre pappersexercis med misstroende myndigheter och mer fokus på vad som faktiskt får mig att må ok.

Det bästa med 2015 för egen del är att min skuttighet har börjat återvända, den hittade fram i de där luckorna som blev när inte all energi och vaken tid gick åt till att fixa att jobba och i de perioder som inte bestod av pappersexercis. Jag vill fortfarande mer än jag orkar men nu är det tillbaks, det där bubblet som gör att man vill skutta, kvittra och får en att le från öra till öra bara för att. Den där känslan som får mig att vilja kramas, leka och skapa. Den där känslan som får mig nyfiken på mig själv och på andra.


3 kommentarer:

 1. Wow! En sån vattendunk skulle jag vilja ha! Fick en massa bra att ha klappar i år...en "assisten" (som man gör deg och smet i), bok om självhushållning, honungs tvål och schampo, lågstövlar, yllesockor, pengar och en slickepott. Känner mig bortskämd! <3

  SV: Jag bara ritar utav mössan på fleecetyg * 2, syr ihop och sen syr jag fast fodret inne i mössan med maskin eller för hand. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste ha varit jättesnäll! Vattendunken kräver fler soltimmar än vi har här, den här årstiden iaf. Smidigt med mössan, det ska jag testa. Får kolla på loppis efter bra foder.

   Radera
  2. Jo jag känner mig grymt bortskämd =) Och ja det är grymt skoj och inspirerande att pyssla i "grupp" =)

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.