fredag 9 oktober 2015

Vänskap... (fotoutmaningen)

I mina funderingar på hur jag skulle fånga vad vänskap är för mig så landade jag hela tiden i att jag ville fotografera körsbär. Nu är det ju inte alls säsong för så jag har spanat efter annat. Men symboliken som jag hade landat i var så stark så härmed presenterar jag tomater och kiwinätssnöre i en installation som jag döpt till 'Du och jag, körsbär'.

Vänskap för mig är den där känslan av närvaro även vid frånvaro, när tid och rum är satta ur spel. Vetskapen att vännen finns även om man inte träffas till vardags. Man har sina egna liv men hänger ändå ihop.

Ett bidrag som lika väl kunde handla om kärlek, för mig är vänskap kärlek och den kan innehålla alla pusselbitar som man tillsammans väljer att låta den innehålla. Och som kärlek över lag så kan den verka oförstörbar men den kan även rinna ut i sanden eller ta slut dramatiskt. Lämna både en glädje över det man delat och en sorg över att det inte fortsatte att vara så.

Här ser du hur andra har associerat.

7 kommentarer:

 1. Precis! Vänskap är härligt, oavsett om man är ett körsbär eller en kiwi:)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vänskap är fruktsallad trevligt :-)

   Radera
 2. Jag kommer att tänka på den gamla slagdängan;
  "Ska vi plocka körsbär i min trädgård? Du och jag, wow wow wow" :)
  Visst har det passerat många vänner genom åren där vänskapen har runnit ut i sanden, men det är de sanna vännerna som finns kvar. De som man trots att man kanske inte ses så ofta ändå känner utan och innan, och alltid, vad det än gäller, ställer upp. De är få, men sanna :)
  Trevlig kväll och helg! Birgitta

  SvaraRadera
 3. Fin tolkning du gör. Vänskap är viktigt och berikande. Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Så fint! " Känna av närvaro även vid frånvaro.." så fint och så sant. Vänskap!

  Ha en riktigt fin kväll och helg.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 5. Man har sina egna liv men hänger ändå ihop...Precis så!
  Bra tolkning!

  SvaraRadera
 6. Hej
  Jag tror att jag kan skicka en SCOBY till dig snart. Vill du maila din adress. Klockarbarn hotmail och alla andra detaljer

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.