fredag 30 oktober 2015

Det står på nätet så det är sant


Hot och hat. Bränder och skjutning. "De är inte som oss" för hur de är har man ju läst på nätet och allt som står där är sant. Så nu skriver jag om oss människor, att vi överallt bygger samhällen där alla är välkomna och alla är med och bidrar på de sätt de förmår, bidrar till sitt och allas välmånde. Samhällen där du är du och jag är jag och fast vi inte känner varandra så kan vi visa varandra respekt. Och även om vi känner (till) varandra men inte tycker om varandra så klarar vi av det där med respekt. Ibland i form av en utsträckt hand och ibland i form av att hålla käften och gå åt vårt eget håll. Lev och låt leva liksom.

Så där, nu står det på nätet, nu är det sant, nu är det så här vi beter oss.


Kärlek är veckans tema i fotoutmaningen. Mitt inlägg landade mer i respekt men det är dit mina tankar vandrar så fort jag tänker på kärlek.

8 kommentarer:

 1. Ja, nu står det på nätet! Och äntligen står det något bra.
  Jag är vansinnigt trött på all skit som sprids.
  Så nu blev jag glad, när det står skrivet på nätet att vi bör se varandra med respekt, som i min värld leder till kärlek.

  SvaraRadera
 2. En viktig tolkning du lyfter fram Katarina. Frustrationen över att de negativa krafterna i samhället fått så mycket utrymme. Om alla vi andra lyfter glädjen över mångfalden så blir hatet bara ett brus hoppas jag. Och nu står det på nätet - det där bra och positiva som skapar kärlek till medmänniskor. Fin helg till dig.

  SvaraRadera
 3. Ja, vart är vårt samhälle på väg? Bra tolkning, mer kärlek behövs! Och kanske lite mer källkritik och sunt förnuft också.

  SvaraRadera
 4. BRA skrivet! Jag håller med dig till fullo. Nu tar vi och förbättrar världen ett litet steg i taget med hjälp av kärlek, respekt och förståelse!!

  SvaraRadera
 5. Mycket klokt tolkat. Annars kan inte kärlek födas. Ha en fin dag kram . Pernilla

  SvaraRadera
 6. ja, jösses... att det där ska vara så svårt att förstå!
  Bra skrivet.
  Ha en skön start på helgen!

  SvaraRadera
 7. Det är hemskt hur saker och ting vinklas i medier och på nätet, och hur lätt det sedan får fäste och blir sanningar. Men det är inte bara på nätet det florerar rykten och "sanningar" utan även i t ex arbetsgrupper och kompisgäng.
  Jag önskar folk i allmänhet vore lite mer kritiska och inte tog så allvarligt på rykten och skvaller, och framför allt inte spred dem så lättvindigt vidare. Respektera folk och låt dem vara som de är, och ha sina åsikter, utan att stöta eller hänga ut dem.
  Ett populärt ord som florerar i samhället just nu är värdegrund, ett ord som uppenbarligen många inte förstår innebörden av.
  Fint att du tar upp ämnet, och jag hoppas verkligen det blir en sanning för alla, att vi alla respekterar varandra. Ha det bäst!


  SvaraRadera
 8. Fint du skriver! Bra!

  Stor kram till dig.
  Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.