tisdag 20 oktober 2015

Scooby-Dooby-Doo

Ibland blir jag så där glad så jag ler från öra till öra. Det var exakt vad som hände när Klockarbarn frågade, när jag hade kommenterat på hennes inlägg om kombucha, om jag ville ha en Scoby. Först tänkte jag att hon också bor i Stockholm men icke utan hon skickade den med post. Så idag fick jag ett brev som kändes alldeles konstigt att ta upp ur brevlådan, som en liten vattenkudde ungefär. Så här har kokats te med socker och när det hade svalnat så fick Scobyn och medföljande vätska flytta in. Helcool ser den ut, som en manet av nått slag.

Nu ska den jobba ifred i en till två veckor och sedan ska min första sats kombucha provsmakas och kanske smaksättas för ytterligare någon veckas arbete.

Och som det inte vore nog med scobyn så innehöll kuvertet även en härlig lapp. Kan man bli annat än glad när man läser sånt här?

Så medan scobyn jobbar så ska jag fundera ut vilken organisation som ska få en slant från mig.

8 kommentarer:

 1. Oj, jag har scobysar hemma, men fattade inte att man faktiskt kan skicka dom på posten! Hur gjorde hon för att packa den så att den inte läckte?! och lycka till med kombuchan, min man och barn gillar massor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk guldfisk i påse fast scoby i startvätska, det var det första steget, väl hopknuten. Sedan hade hon virat papper runt och så ytterligare en påse fast tejpad så det blev så platt som möjligt. Höll hela vägen.

   Radera
 2. det ser ut som Scobybebis ligger i en metallskål på bilden. Den ska inte vara i kontakt med metall. Använd glas istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rostfritt stål, ska funka stod det i instruktionerna du hade skickat länk till.

   Radera
  2. Ja just det. Det har du helt rätt i. Rostfritt funkar ju. Hoppas du maneten pallade flytten och kommer igång bra. Jag lyckades bäst med min första omgång. Jag tycker inte att mina andra blivit lika bra. Kanske ska köpa en flaska och testa hur det kan smaka. Jag har ju aldrig druckit nån annan än min egen. Hur ska det smaka egentligen liksom?...

   Radera
  3. Hojta om du kommer till Stockholm så får jag bjuda dig på ett glas :-)

   Radera
 3. Spännande! Lycka till med den. Och kul ide sätta upp monster i fönstret mot dagis;-)

  SvaraRadera
 4. Hej
  här är en sida som jag hittat lite inspiraton på om smaksättning,
  http://egenkombucha.blogspot.se/

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.