måndag 26 oktober 2015

Hur kan man äta garn? (Monthly Makers)

Garn, hur kan man tolka garn så att det blir något ätbart av det? Sticka och virka gör man ju med garn, även om jag inte är van vid någondera. Nudlar ser ju lite ut som garnnystan och borde således gå att virka och sticka med. Vore ju ett kul upplägg att servera maten med små ätbara vimplar vajande över tallriken. Så nudlar kokades och virknålen togs fram.
Längre än så här kom jag dock inte. Det såg nästan bra ut ett tag och jag tänkte att "nu borde jag verkligen fota" men det kändes som att jag hade flyt, dvs jag kom ihåg hur man virkade så jag fortsatte. Typ tre maskor till innan glasnudlarna bestämde sig för att detta var under deras värdighet och så trillade min lilla virkning isär.

Det var inte utan att jag blev lite grinig och jag kände inte för att testa om det gick bättre att sticka. Lite hungrig kände jag mig också så jag fräste upp lite grönsaker och åt upp mitt nudelgarn.

Med mat i magen kände jag mig lite äventyrlig igen och tänkte att de okokta nudlarna såg ju fortfarande väldigt garnnysteaktiga ut och visst hade jag ramlat på några roliga matlådor någonstans för ett tag sedan? Fram med gurkburkar och ned med nudlar. 
Fram med mer grönt. Morötter, rödbetor och zucchini revs grovt. Vitlök, gul lök och chili finhackades. En klick miso-klet, en underbar sak att ha i kylen, hamnade i mitten av nudelnystana innan det hackade och rivna las i burkarna. 
Vackert eller hur? Förvaras i kylen tills man är hungrig, då slår man på kokande vatten och låter det stå i 3 minuter (tiden som nudlarna vill dra). Sedan är det inte lika fint längre men väldigt gott. Så gott så jag drack upp den skyn som var kvar i burken när jag hade ätit upp maten.

Man behöver ju inte ha det i glasburkar till vardags men snyggt var det och jag blev hungrig bara jag tittade på det. Vill man använda glasburkar så rekommenderar jag burkar som är raka upptill, en avsmalnande burk var lite meckiga att äta ur. Jag kommer helt klart att göra något liknande fler gånger. En fördel om man tänker matlådor är ju att maten tillagas alldeles innan man äter den och därför känns det väldigt fräscht.

Den ätbara återblicken till mars månads lera kommer imorgon tisdag.

Andras bidrag på temat garn finns här.


3 kommentarer:

 1. Alltså, jag älskar att du kommer på den helt galna idén att VIRKA MED NUDLAR! Och inte bara att tanken poppar upp utan att du faktiskt genomför försöket! Kaaaanske inte det lättaste "garnet" att ha att göra med, men troligtvis det roligaste... =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galenhetsfaktorn är hög här hos mig :-) Och jag har inte riktigt kunnat släppa tanken på att det borde gå, kanske med extra lång spagetti? Men jag bör nog öva mina virkningskunskaper på vanligt garn först :-D

   Radera
 2. Hahaha vad knäpp idé, men så rolig!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.