fredag 3 juli 2015

Botten upp, eller botten ur?

Botten upp är dagens tema och det låter festligt vare sig man har alkohol eller ej i glaset. Här känns det dock allt annat än festligt, mer botten ur än upp för tillfället. Egentligen har inget hänt och livet i stort är bra. Jag har ju hostat i två och ett halvt år nu och har, efter flytten till Stockholm, haft ett bra samarbete med försäkringskassan. Men så skulle min handläggare byta tjänst och jag fick en ny handläggare... Om det är den nya som har bestämt sig för att jag ska ut ur systemet eller om det är direktiv från någon chef vet jag inte men istället för samarbetande så är det nu motarbetande. Läkarintyg och journaler läses som djävulen sägs läsa bibeln. En inlämnad journalkopia tappas bort utan kommentar, handläggaren minns inte ens att hen tagit emot den. Eftersom ny forskning finns på området så genomgår jag nya undersökningar. En massa undersökningar varav några mest för att utesluta allvarliga åkommor som exempelvis cancer. Och hos försäkringskassan listas dessa negativa provsvar (tack och lov) som ett bevis för att jag är helt arbetsför. Att jag har läkarintyg på att jag har kronisk hosta och att detta gör mig kroniskt trött hjälper inte. Jag har krävt och nu fått en ny handläggare men tror tyvärr inte att det kommer att göra någon skillnad för det här verkar ha blivit ett prestigeärende. De har gjort sin bedömning och nu lyssnar de bara efter saker som stärker detta.

Jag försöker fokusera på allt det som är bra i mitt liv och jag gör en drös roliga saker. Skriver gör jag en hel del. Går på parkteater gör vi. Och så njuter jag av värmen nu när den har kommit. Men så kommer ett till sådant där brev från försäkringskassan där de så tydligt återigen struntar i allt som inte stärker deras linje. Ja då känns det som att jag vill dra täcket över huvudet och sova tills jag slutat hosta, sova tills jag kan söka ett jobb som vanligt och inte behöver bry mig om försäkringskassan. 

Men jag ska skriva ett svar. Och jag ska fortsätta att göra de där roliga sakerna. För det är just de som gör att jag inte bara drar täcket över huvudet mer än i korta stunder. Och jag ska fortsätta att vara med i fotoutmaningen för det vill jag. Denna vecka kände jag dock att jag inte alls orkade fundera över hur temat skulle gestaltas och tänkte skippa det. Men det känns som om det skulle göra det lättare att skippa även nästa tema, och kanske även nästa och... så egentligen ville jag vara med. Och så, på gårdagens parkteater där vi såg Tant Blomma, ja då låg de bara där med botten upp.

 Titta till höger om den blå lådan, där ligger två spannar med botten upp.


Här ser ni, förhoppningsvis mer positiva, tolkningar av dagens tema.

9 kommentarer:

 1. Låter inget vidare :( Men det positiva är ändå att du verkar kunna se det positiva i tillvaron, trots motarbetande handläggare...
  Önskar dig en fin dag, och sommar! / Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pepp! Det hjälper också till att se det positiva.

   Radera
 2. det är inte kul att behöva kämpa för sin rätt,när man är sjuk...Hoppas det ordnar sig och att det positiva överväger...
  Javisst har hinkarna botten upp :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp även om de inte fick vara i fokus. Jag ville så gärna ha med den roliga skylten. För platsen såg ju väldigt inbjudande ut för småttingar.

   Tack för pepp!

   Radera
 3. Ge inte upp och sluta absolut inte med roliga saker! FK har faktiskt även änglar som anställda, jag hoppas du träffar på en sådan snarast!
  Sv: Ja, jag ska göra något av korkar och små metallmärken, men vet inte vad än. Idéer emottages tacksamt:)! Vi ses på dambadet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet och jag hade en som jag kände att jag teamade med innan. Då kunde jag lägga kraften på att göra bra saker som på att träna och arbetsträna. Nu är det sistnämnda stoppat. Håller tummarna för att en ny handläggare visar sig bättre men är rädd för att det gått prestige i detta för fks räkning.

   Ska fundera på dina korkar och metallmärken, kan ju bli hur fint som helst!

   Radera
 4. Försäkringskassan är verkligen inte roliga när de är så där. Håller tummen för att det löser sig. Och att du får göra många roliga saker i sommar! Kram

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna att det ordnar sig för dig. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Hjälp så tungt! Hoppas verkligen att det ordnar sig för dig, lite lugn ...♡ stor kram till dig och tack flr att du delar med dig.

  Kram kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.