tisdag 30 juni 2015

Antal nedslag och andra bokstäver

Igår kväll gick jag och la mig med den sköna känslan av att vara klar med ett tävlingsbidrag till en skrivtävling. Söndagen och måndagen hade ägnats åt att få 27 845 nedslag (tecken inklusive blanksteg) till tävlingens 20 000 tillåtna nedslag. En jobbig men samtidigt nyttig övning. Vissa saker fick ryka helt, andra skrevs om och blev mer innehållsrika med mindre svammel. Ibland hojtade jag glatt "Jaaaa, 28 nedslag istället för 32!". Ofta tänkte jag att nu går det inte att ta bort mer. Men det gjorde det. Större saker sparades i ett eget dokument, som inspiration eller att stoppa in i andra berättelser.

Idag har jag bara skrivit några få bokstäver, till en vimpel som jag satte i min självvattnande kruka. Hjälpsamma grannar har nämligen vattnat även ovanifrån vilket resulterat i geggamoja.

Imorgon är det första juli  Jag lever ännu i förnekelse, sommaren har ju inte börjat än. Får se om den där värmen kommer som utlovat. Något som i alla fall börjar imorgon är Camp Nanowrimo. Det är första gången jag är med men jag har förstått att det är en online skrivutmaning och det låter kul tycker jag. Jag siktar på att skriva ett till tävlingsbidrag till ovan nämnda tävling så jag ska skriva minst 20 000 nedslag under juli månad. I november kommer den stora utmaningen och den verkar ha fler "på-plats"-aktiviteter. Så kuli känms som en bra prova-på för mig.

Och så har jag börjat prata med Pip igen. Och Ubuntutjejerna kommer snart att börja lära känna varandra och lösa sitt första uppdrag.

En fantasirik sommar med andra ord!2 kommentarer:

  1. Ooo, spännande att tu fått klart ett bidrag! Jag håller tummen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håll på! Imorgon ska jag börja på del två av vårt bidrag.

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.