söndag 19 juli 2015

Man får visst leka med maten (Monthly Makers juli)

Denna månad har Monthly Makers rymden som tema, det svåraste temat hittills tyckte jag. Inte att komma på något att göra på rymdtema, utan att komma på något som jag ville ha kvar. Ett tag funderade jag på att bygga ihop en astronaut av saker från sopsorteringen, fota och sedan sopsortera igen. Eller att skriva en berättelse som utspelar sig i rymden, för jag är väldigt inne i skrivandet just nu. Jättekul vissa dagar och segt andra. Och vissa dagar så blir det inte en endaste bokstav på pränt men jag bär med mig historierna ändå och rätt som det är så skriver jag igen på någon av dem.

Efter att ha lunchat på sthlm raw och köpt med goda bollar därifrån så hade jag en idé om att göra en boll för varje planet och en för solen och bjuda på rymdfika. Men det har inte varit läge att ordna en fika så det föll. I alla fall just nu, jag tycker idén är kul och leker kanske vidare med den senare. Sedan tänkte jag på en himla massa annat men landade hela tiden i att jag inte vill göra något pynt som blir ståendes och just nu är det inget annat som vi behöver. Återstod då att dekorera något befintligt men jag insåg att jag är nöjd som vi har det här hemma nu. Det enda rymdrelaterade som jag skulle vilja ha är en tardis, en såndär som Doctor Who har. Tänk så praktiskt att ha en liten garderob som på insidan är ofantligt stor.

Sedan började jag leka med former och landade igen i något ätbart...Mixade bönor med lte salt på för glittereffekten, marinerade och stekta skivor av aubergine som travats och så raketfenor och stjärnor av råa morötter. Till det åt vi morötter som hade ångkokats i vatten med smör och salt i.

En extra bonus är att spadet från ångkoket blev jättegott, smakade morots-smör-salt. Så jag ville ta tillvara på det och testade att lägga ned glasnudlar, de blev verkligen supergoda. Så goda så att själva spadet också sparades, tänker att det ska få bli grund i någon soppa framöver.

Denna månad är det här som samlingsinlägget kommer att dyka upp efter den 25/7.

7 kommentarer:

 1. Vilken rolig tolkning! Kul att det smakade bra också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Den var kul att göra. Och skönt att inte ha tillverkat en till pryl som skulle förvaras någonstans. Fast dina magneter var ju coola, och har sin självklara plats.

   Radera
 2. Alltså så festlig tolkning! Jag måste jobba lite på hur jag presenterar min mat märker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev lite pepp på att tolka alla teman ätbart from nu men det kanske är för vågat att säga såhär ovetandes om temana :-)

   Radera
  2. Ja det kunde bli ledsamt att behöva knapra trä om vi gjorde nån slags repris på tändstickstemat ;)

   Radera
 3. Läckert och unikt! Jag önskar att jag var händigare i köket men jag tänker faktiskt pröva göra de där chokladkakorna med tranbär som du skrev om i ett tidigare inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tycker helt klart du ska testa kakorna, de är superenkla att göra. Och supergoda att äta upp :-)

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.