fredag 29 maj 2015

Porträtt... (fotoutmaning)

Först hade jag tänkt hoppa dagens tema, för jag har valt att inte lägga ut ansiktsfoton på mig eller andra på min blogg. Men när jag under vår maskrosfältspicknick (japanerna kan ta sina körsbärsträd och gå och gömma sig :-) så skulle jag fota några av alla dessa minisolar. På grund av det högt aktade solljuset så såg jag ingenting på skärmen. Ett gott skratt fick jag mig när jag uppsökte skuggan och såg detta foto;

Jag hade liksom missat att ställa tillbaks från självporträtt till vanlig kamera. Och även om inte hela mitt ansikte kom med så gillar jag bilden massor. För precis sådär bra mådde jag den dagen.

En annan typ av porträtt har jag ägnat mig desto mer åt, att sätta ihop lite bakgrund till de superhjältetjejer som jag skriver om. I vanliga fall så har jag mer en känsla för karaktärerna och så skriver jag fram dem. Det här var första gången som jag hade en idé som krävde ett bakgrundsarbete inte bara i faktainhämtning utan i sammansättning av karaktärerna och deras familj. För jag vill inte att det ska bli ännu en bok i högen med vita västerländska ofunktionshindrade cis-individer i heteromononnormativa familjer. 

Hos fröken foto ser ni andra porträtt.

9 kommentarer:

 1. Jag lägger inte heller ut ansiktsbilder på min blogg och gjorde något liknande som dig - valde halva ansikten. Sådana foton skapar nyfikenhet. Önskar dig en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just här valde jag ju inte utan bara råkade fota så. :-D

   Radera
 2. Underbar bild! Sol och glädje. Behövs inte mera.

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt porträtt! Fart och falskt och ljus och värme i ett!

  SvaraRadera
 4. Maskrospicknick...det lät ju mysigt!!
  Fin bild fast inte hela sysn...solen den är ljuvlig när den lyser

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 5. Häftigt självporträtt! Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Avslappnat och spontant, precis vad som kännetecknar ett bra porträtt :)

  SvaraRadera
 7. Ja det finns verkligen olika typer av porträtt, din bild är ju hur skön som helst *ler* och dina karaktärer du berättar om, så spännande!

  kram kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.