fredag 3 april 2015

Gult... (fotoutmaning)

Glad påsk alla glada, hoppas ni har det kul på Blåkulla. Jag råkade styra kvasten lite fel och hamnade i Paris istället men det är trevligt det med.

Gult var temat när jag gjorde klart drakbebisen som var mitt bidrag till Monthly Makers i mars. Själva görandet var inte direkt en framgångssaga och målandet hade både sina toppar och dalar. Jag visste att jag ville ha en lysande gul drake men visste inte hur jag skulle få till det med de färgsorter som jag har. Men det visade sig att jag hade den perfekta utrustningen för dragmålning. Visst strålar den sådär som bara små drakbebisar kan?Och vad använde jag då för färg? Jo, såhär enkelt var det...Sen kom det inte lika enkla. Eller det hade varit enkelt om
1) Glitterlimmet inte hade torkat ihop.
2) Jag inte hade kört över mig själv utan lyssnat när jag bestämt hävdade att trälim och glitterlim inte trivs så bra ihop.

Tänk segt trälim. Tänkt duttningsverktyg för decopage. Tänk om. Fast det fungerade i alla fall till att med fingrarnas hjälp täcka själva taggarna med, med betoning på täcka. Inte vad jag ville ha på resten av draken. Rota fram nytt glitter, testa och inse att färgen inte alls funkade, pilla bort glitter och rota fram nytt igen och glatt hitta även ett tunt lim som funkade med glitterlimmet (mina pysselgrejer bor nu med mig men det är inte alltid klart var de bor). Så nu är draken som jag vill ha den och lite allt möjligt i lägenheten är pimpat med glitter. Kan inte vara fel :-)Ett plus i allt klisterlerande, målande och glitterkladdande var att jag insåg att tvålkoppen extraknäckar fint som torkställ och målningsstativ. När vi så i tisdags hade lite påskmys så fick drakbebisen såklart vara med.

Såhär brett leende har en drakbebis när den äntligen får titta fram. Eller så blev det bara en häftig reflex just på rätt ställe.Hm, hen måste ha ett namn. Jag brukar snabbt döpa allt jag gör men det här är fortfarande en liten drakbebis utan namn. Förslag?

Tanken var ju att påskinstallationen skulle vara tillfällig. Redet är ju bara att återlämna till naturen, godisäggen äts upp, äggskalen slängs och draken skulle också slängas. Men under allt fifflande och pillande och svärande och skrattande så blev jag liksom lite kär. Så den kanske får bo med oss. Snart har vi en djurpark här hemma. Virk, Hacon Bacon och nu en drake. Hus-spöket bor ju också här. Det går in många på tjugofem kvadrat :-)

Hos Malin ser du vad andra har fotat denna gång.Och till er medfotare, förra helgen flyttade jag för fullt och denna är jag bortrest men jag ser fram emot att titta igenom era foton sen.

Och så måste jag ju bara få hurra för att jag i onsdags publicerade min första del i stafettnovellen, det var verkligen spännande, och svårt, att ta vid där någon annan har slutat. Och spännande är det nu att nästa vecka ta del av hur Sara har fortsatt på berättelsen. Följ oss gärna i vårt skrivande och kommentera hur nu tycker att vi får till det.

6 kommentarer:

 1. Så fin drakbebis. Perfekt bidrag på gult. Gulligt när den är på väg ur ägget. Ha en fin påsk. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Fira påsk i Paris! Låter härligt! Ha det så mysigt!

  SvaraRadera
 3. Vilken festlig figur! Tänk att drakar kan fungera som påskpynt:)! Glad påsk!

  SvaraRadera
 4. Så läcker! Jag älskar drakar :) Vi har ju ett par drakar här hemma *ler* Kul tolkning av temat!
  kram kram Malin

  SvaraRadera
 5. Åh, underbart med drakbebisen som kommer ur ägget! :)

  Läste en kommentar av dig hos Susanne-PysselQvinnan där du var sugen på att göra jeans-magneter men inte hade trasiga jeans...
  Och så läste jag om klockarbarns idé om att byta grejer med varann...
  ...kanske något för oss?
  Att jag skickar dig ett brev med material till att göra jeansmagneter, och så finner du något hemma hos dig som du inte har bruk för och kanske kan passa mig?! :)
  Vid intresse, maila: x-handarbete-pyssel(at)hotmail(punkt)se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul idé! Jag tar och läser klockarbarns inlägg och hör av mig sen.

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.