måndag 20 april 2015

En hiss från min fd hyresvärd

Det är lite lustigt det där när något man själv anser vara en väldigt enkel lösning blir höjt till skyarna av någon annan, i detta fall min f.d hyresvärd. När jag flyttade in så fanns där inga krokar till kökshanddukar. Jag klurade på olika lösningar för jag ville inte sätta en fuktig handduk direkt mot tapeten eller mot ett köksskåp, roligare saker kan man ju göra med sina pengar än betala för omtapetsering/ommålning. Till slut så gjorde jag något jätteenkelt; jag klippte upp en knölig plastficka så att den blev så lång som möjligt och fäste den med en tavelkrok rakt genom plasten. Senare satt jag även fyra häftstift i hörnen för att hindra plastfickan från att vika sig.

En tillfälligt återskapad variant liggandes på köksbordet.


När jag skulle flytta så ville grannen, som skulle byta till min lägenhet, att detta skulle få sitta kvar. Klart det fick. Jag meddelade hyresvärden så att de inte skulle anmärka på det när de besiktigade. Sedan blev jag uppringd av hyresvärden som var otroligt imponerad av hela idén och som undrade om hon fick sprida detta vidare till andra hyresgäster så att även de kan skydda kökstapeten. Hm, jag kanske skulle ha tagit patent :-)

En annan väldigt enkel grej, som jag faktiskt är förvånad över att jag inte har kommit på tidigare, är denna:


När jag har köpt stövlar så har jag direkt slängt kartong mm för att jag har tyckt att det är skräp som bara tar plats. Men sen har jag märkt att stövlarna dels far illa av att skaften böjs mest hela tiden och del tar mer plats när de inte kan stå rakt upp. En kompis löste det genom att hänga upp stövlarna som en del butiker gör och jag funderade på en liknande lösning men hade ingen bra plats. Så en morgon när jag hällde upp flingor insåg jag att jag höll i det perfekta materialet. Bara att öppna upp förpackningen, damma av den och rulla ihop den.Andras återbruk hittar du här.

5 kommentarer:

 1. Det var en bra ide för stövelskaften. tack för påpekan om min kommenterade text. Felet var i layouten sedan jag byte utseende. Nu har jag justerat sidfoten till orange istället för svart.

  SvaraRadera
 2. Ibland är det enkla det genialiska! 👍

  SvaraRadera
 3. Men jisses så enkelt och så smart, nu blir det flingpaket även i mina stövlar!

  (Egentligen är det ju inte så stor skillnad på din och min raw-gröt, jag blötlägger i mjölk och du i vatten (?) fast jag har även i yoghurten från start - tack för din kommentar!)

  SvaraRadera
 4. Alla sätt är bra utom dom dåliga heter det ju =) Toppen idéer!

  SvaraRadera
 5. Vad kul att det är fler som _inte_ hade kommit på detta med flingpaketen. :-) Just nu ligger en pizzakartong på Dendärs stol, ska bli en ny kartongbotten i datorväskan.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.