fredag 24 april 2015

Kort... (fotoutmaning)

Dagens tema är kort. Eller kanske kort. Eller är det möjligtvis kort?

Jag tänker bjuda på lite bonuskort i form av foton från förra veckan. Då skulle vi fota något som var "bara mitt". Efter en del funderande bestämde jag mig för att fota min kropp. Den är ju bara min liksom din kropp är din. För så är det även fast det finns folk som envisas med att låtsas som de inte förstå.

Efter "stopp" och "kom" så lekte vi lite, jag och DenDär som fick sköta avtryckandet. Vi hade riktat vår starkaste lampa mot den vita rullgardinen och ställt mig framför. För att få en siluett så hakade jag ned en tunn hissgardin som vi fotade igenom. Förra veckan tolkade en del det som att jag hade fotat min skugga men det är alltså själva siluetten som är fotad. Men även ens egen skugga hade ju varit en kul tolkning av förra veckans tema.
DenDär fyller faktiskt år just idag och uppvaktades därför imorses med tårta och grattiskort. Eller med marsipanknyte med tårtfyllning och en ompysslad tändsticksask om man vill vara mer exakt. För när jag gör tårtor så blir det alltid lite som det blir och den här gången blev det just ett marsipanknyte med tårtfyllning. Den ompysslade tändsticksasken är Monthly Makers fel/förtjänst, deras apriltema var nämligen tändstickor. Efter en hel del klurande från min sida så landade jag i att göra något av asken och inte stickorna. Skulpturer och tavlor kan ju bli hur häftiga som helst men det är inget jag vill ha ståendes här hemma, varken som pågående pyssel eller färdigt resultat. Mer om hur jag gjorde väskan kommer i ett inlägg imorgon lördag. Och längre fram kommer nog ett inlägg om bakverket.
Och sen är det ju det här med kort och nu är det ju såpass varmt så man ser korta lite här och där. Härligt!

Eftersom jag inte vill lägga ut okända människor så får det bli ett arrangerat foto.

Vill man ha nått i brevlådan, dock ett paket och inget kort, så ska man gå med i utmaningen som jag håller på att dra igång.


Mystery Box går ut på att man plockar ihop en låda skaparvänliga saker som man skickar till en annan person medans man själv får en liknande låda hem. Häng på vet jag!

Och nått helt annat som jag inte kan låta bli att sprida... Kolla själv så förstår ni varför. Linnéas härliga tuffa och känslosamma porträtt av superhjältar. Kan med fördel sättas upp på väggen om man inte har något som vill använda dem som målarboken. 

Här kan du se hur andra har tolkat dagens fototema.

8 kommentarer:

 1. Då är det ju passande att skicka en grattis hälsning till DenDär, dock inte som ett kort, men som en tanke! Trevlig helg till er båda! / Birgitta

  SvaraRadera
 2. Gillar dina skuggbilder, de är så vackra

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 3. Gillar bilderna!
  Och marsipanknyte...inte mig emot. Lät väldigt gott!

  SvaraRadera
 4. Siluetterna är jättefina. Tycker om att du beskriver hur du gjorde för att få dem. Ha en härlig fredagskväll!

  SvaraRadera
 5. Snygga bilder! Kul att experimentera med ljus och tyg. Jag ligger lite lågt med alla utmaningar. Men kul att läsa om andras medverkan =)

  SvaraRadera
 6. Jag gillar förra veckans bilder och tycker de fungerar utmärkt även denna vecka!

  SvaraRadera
 7. Härlig tolkning! Ha en fin kväll Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. En härlig tolkning där absolut förra veckans bilder passar in fint!

  kram kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.