måndag 6 april 2015

Den där hallen (återbruksutmaning)


Förra veckan hade jag ju tänkt visa er hallens perfekta möblering men eftersom jag hade missat att fota så får det bli idag istället. Vi hade ju en funktionell hallmöblering men den gav ett väldigt rörigt intryck. Synnerligen jobbigt i en liten lya där man ser typ alla ytor från typ överallt. Men jag orkade inte riktigt engagera mig i att ändra det, tänkte att det fick vara som det var och så fick man blunda lite selektivt sådär. Men så en dag så stod den bara där på loppisen, vår perfekta hallmöbel. Utan att jag behövde modifiera den alls. Det tillfixade tornet som hade förvarat våra nycklar och annat bra-att-ha-småplock fick dock inte längre plats så något nytt förvaringsaktigt krävdes. Det fick bli mina hängande korgar som fick rycka in. Dessa korgar har följt mig sedan mitten av nittiotalet men inte använts på några år. Vid flera flyttar så har jag varit påväg att rensa ut dem men så har jag tänkt på hur bra de är när de hittar sin plats och hur  lite plats de tar när de förvaras eftersom de blir platta. Och tur är väl det att de var kvar, och inte i magasinet, för nu hittade de sin plats sådär självklart som om de vore köpta just för det här ändamålet. Dels blev de bra avläggningskorgar och dels tycker jag att de ger en avdelning mellan lägenhetens olika delar utan att stänga till.
Det röda i korgarna tog jag upp genom att placera en anslagstavla bredvid. Den är gjord av en tavla vars motiv jag tröttnade på så jag tog ut affischen och glaset. Sedan målade jag på träskivan som var baksida, först metallfärg och sedan griffeltavlefärg.
Mina föräldrar har bidragit med två röda detaljer. Två viktiga detaljer som jag hoppas inte kommer komma till användning

Föräldrarna har också bidragit med detta vykort som passar så bra här hemma.
Tillsammans med bokhyllan som är skoställ, dold förvaring och just bokhylla så har vi nu en sammanhållen hall som är både funktionell och skön att titta på. 

Den röda hurtsen längst till höger är också ett loppisfynd, den står i köket och innehåller diverse husgeråd.

Visst är det skönt när man får till det? Och ännu skönare när det är med hjälp av loppis och befintligt tycker jag. Inga nya träd som är fällda liksom.

Här ser ni andra tips på återbruk. 

3 kommentarer:

 1. Ja, verkligen härligt när man får till det, med både möbler och färger!

  Och jag vet att du kommenterat inne hos mig och frågat om olika saker och jag har varit otrevlig och inte svarat :(
  Bloggen har legat åt sidan ett tag...

  Angående mitt boende så är jag inte säker på att jag har något helhetsilägg om det i bloggen... Kanske kommer med tiden?!

  Och ramen du frågade om, den har jag inte knåpat ihop själv. Kom i nåt pysselpaket som en bekant prenumererade på och så tyckte hon inte hon hade nytta av ramen så jag tog glatt över den :)

  SvaraRadera
 2. Kul när sådant man haft länge kommer till användning och får en ny funktion!

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.