fredag 13 november 2015

Ovanifrån... (fotoutmaningen)

Sedan vi fick temana för november månad så har jag märkt att jag har börjat titta på saker annorlunda. Både ovanifrån och vad som finns bakom. Jag ser säkert jättekonstig ut där jag står och tittar ned i något eller kikar bakom men kul är det.

Skuggor kan verkligen ge en extra dimension till en bild.
Nästa bild har jag redan visat en gång men jag tycker den är så härlig så den får vara med igen. När jag skrev om minus tredje advent klättrade jag upp på en stol för att fota ljusstaken ovanifrån. Hade inte alls tänkt på skuggan men gillade vad jag såg där uppifrån stolen. Har experimenterat mer efteråt med just skuggor, får se om det kommer på något annat tema.

Och två foton från kvällspromenader. Jag testade att fota med nattinställning men gick sedan tillbaks till standardinställningen, gillar när ljuset får huvudrollen.

En marschall i en kruka och en pumpagubbe med löv under sig, båda sedda ovanifrån såklart.

Detta med att betrakta saker från olika vinklar fick mig att tänka på filmrepliken "Captain, my captain". Minns ni den? Hur den nya läraren fick ungdomarna att börja se världen från olika håll. Och ungdomarnas ställningstagande där i slutet när de ställer sig på bänkarna. Alla utom en, han som tog den enkla vägen och avslöjade allt för rektorn, den ungdomen ser ju helt förkrossad ut. Har fått lust att se om Döda poeters sällskap, se om den är lika magisk som den var när jag var tonåring.Hos Fröken foto finns det fler bidrag.

4 kommentarer:

 1. Vad spännande! Jag fick tänka till ett varv extra kring bilden av pumpan.
  Döda poeters sällskap är nog den film som gjorde starkast avtryck i mig under uppväxten. Jag gråter fortfarande när jag ser den.

  SvaraRadera
 2. Se om filmen, du kommer inte ångra dig! Den växer varje gång för varje gång jag ser den! Vilka fina bilder! Bra tolkning!!

  SvaraRadera
 3. Det är spännande med att se saker från olika vinklar och perspektiv. Som med allt i livet. Man hittar något nytt man inte sett förr. Härligt kreativa bilder. Hoppas att din lördag blir bra.

  SvaraRadera
 4. Visst är perspektiv kul! Fin tolkning av temat.

  kram kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.