fredag 6 november 2015

Att dansa efter någon annans pipa (fotoutmaningen)

Dagens tema är "dansa" och jag hade tänkt visa bilder på rolig fuldans från en dag som rymde födelsedagsfirande, kräftskiva och halloweenefterrätt. Men så fick jag en lapp i brevlådan där det står att det räcker nu, där jag uppmanas att göra min röst hörd, skriva en insändare, kontakta ansvariga politiker, prata med mina grannar, ge ett ekonomisk bidrag för tillsammans kan vi göra skillnad - på riktigt!

Nu hoppade jag över en del av det som stod på lappen, orden som vill skrämmas, orden som vill ställa grupper mot varandra. Den pipan tänker jag inte dansa efter.

Här gillade jag däremot att dansa! Runt en midsommarstång där blommor samsades med fjärilar och annat pynt och där regnbågsflaggor vajade runt festplatsen och alla var välkomna.
Men det där där första håller jag med om, vi måste våga mötas människa till människa och prata med varandra så att vi kan bygga det samhälle som vi vill ha. Ett sätt att göra det är att anmäla sig på Invitationsdepartementet, något som jag länge tänkt göra men som inte har blivit av förrän nu. Det går ut på att man äter middag hos varandra, människor med olika ursprung med det gemensamma att man nu har Sverige som sitt hemland. På hemsidan står det "Vi tror på ett samhälle där vi möts som människor, samtalar och bygger relationer. Ett samhälle där man förekommer utanförskap och främlingsfientlighet genom att vara välkomnande och inkluderande." Invitationsdepartementet finns i lite olika städer och finns det inte än där du bor så kan du få stöd att starta upp det.


Så tack tack för peppen att gå med i Invitationsdepartementet. Tillsammans kan vi göra skillnad - på riktigt! Och jag ser fram emot både att bjuda hem och att bli hembjuden.


Här kan du se hur andra dansar.

9 kommentarer:

 1. Det där har jag aldrig hört om! Det måste jag kolla!
  För så är det, tillsammans kan vi göra skillnad.

  SvaraRadera
 2. Så fint bidrag. Har inte heller hört talas om detta. Visst kan vi tillsammans ändra på saker till det positiva. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Spännande, hoppas vi får följa med på något av dina äventyr!

  SvaraRadera
 4. Verkligen spännande! Ska genast följa länken och läsa mer...

  SvaraRadera
 5. Ja, tillsammans kan vi göra skillnad och låta det positiva krafterna vara det som syns. Ha en riktigt fin helg!
  Sv En workshop om ljusstöpning skulle jag behöva gå. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men rara du! Tänk vad jag skulle ha velat gå och stöpa ljus. Så bra koncept! Tänker dock att det blir väldigt dyra ljus för mig. Jag måste först åka en sträcka på¨närmare 80 mil... enkel väg... :-) Och tack för att du gav mig länken. Ha en riktigt fin lördagskväll! Kram

   Radera
  2. Sv Bodde i Sthlm som liten, men sedan många år tillbaka i är jag bosatt i vackra Västerbotten. :-) Kram

   Radera
 6. Äntligen ett departement som låter roligt och spännande! =) Så himla smart initiativ. Genom personliga möten, prat och god mat kan man åstadkomma mycket skillnad.

  SvaraRadera
 7. Så roligt att du tar upp något som så många inte verkar känna till, och inte jag heller. Spännande.

  kram kram Malin

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.