fredag 20 november 2015

Bakom... (impro och fotoutmaningen)

Bakom scenen
I måndags hade vi kursuppspel på den nivå 2 improkurs som jag har gått under hösten. En hel del missar gjordes såklart, det är fasen svårt att försöka komma ihåg allt man lärt sig och samtidigt lyssna in övriga gruppen och vara spontan. Men vi hade kul, fick publiken att skratta och vi lyckades ta oss från A till Ö utan att på förhand veta vad vår pjäs skulle innehålla mer än två karaktärer som på något sätt skulle mötas. 

Det häftigaste, för mig privat, är dock att det ger energi! Hela första höstterminen så var jag totalt slut efter varje kurstillfälle. Så länge alla lekte på scenen så gick det bra men när det skulle spelas upp för varandra, ja då kickade prestationsångesten in. Under vårterminen blev det ingen kurs då jag blev för hostig av kylan men i februari var jag på en bonanza, en after-work där man som publik kan hoppa in i sketcher. Där och då släppte det för mig, plötsligt var det bara roligt och jag fick energi av att vara på scen. Och nu under höstens kurs har jag varit impro-hög på samma sätt som kursarna var förra gången när jag mest var utmattad av att ha utmanat mina rädslor. Tänk vilken skillnad det kan bli när man har utmanat de där trollen såpass att de tröttnar och flyttar någon annanstans.

Det är ju på scenen vi hålls på våra kurser, i måndags var första gången jag var bakom scenen och det är där mitt bidrag till denna veckas tema är fotat. Jag hade en bild av hur jag skulle ta fotot men så frågade Lotti om jag ville ha med en människa och det tackade jag ju ja till. Det är Lotti som, tillsammans med Robert, driver Improvisation & Co, där de och andra improvisatörer agerar kursledare, sätter upp föreställningar och står på scen. Är man sugen på att få garva i höstmörkret så är det här ett ställe att gå till. Jag har två stycken kompisbiljetter som jag gärna lämnar vidare, då går man två personer till priset av en (220 kronor totalt). Hojta till i kommentarerna om du vill gå på en föreställning och ha en kompisbiljett, först ut gäller. Kompisbiljetterna gäller på någon av de tre föreställningar som spelas innan årsskiftet.Lördag den 28:e november - Parmiddag
En sådan där mysig kväll när man har fixat och donat och ska ha gäster på middag. En sådan där kväll när fasader rämnar och man inte har någon aning om var det ska sluta. Det roliga är ju att det har inte skådespelarna heller för varje föreställning är unik utifrån publikens förslag där i början.


Fredag den 4:e december - Sista chansen / Tandem
Två olika föreställningar på samma biljett. I 'Sista Chansen' får man vara med om en folkkär världsartist sista föreställning där alla kända hits hinns med, självklart improviserade i stunden utifrån publikens förslag på titlar.

Efter pausen leker två improvisatörer loss i ´Tandem´.

Lördag den 5:e december - Förvuxna
Den här föreställningen har jag inte sett än men det ska åtgärdas imorgon lördag. Improvisation & Co beskriver den själva med orden "Har du någonsin undrat vad om skulle hända om man skruvade till Rödluvan lite, om Rödluvan skulle träffade vargen som är astronaut och hon i tyngdlöst tillstånd försökte greppa tag i jägaren som skulle gifta sig med mormor fast mormor aldrig bodde i stugan utan var ett samtal."


Föreställningarna bokas på Improvisation & Co, skriv "kompisbiljett" i fältet "Meddelande/erbjudande". Tag med kompisbiljetten och kontant betalning till föreställningen. 

Och så inser jag att jag har blandat ihop denna veckas tema med nästa veckas. Hos Fröken Foto visas det saker på temat  svart/vit. Jag väljer ändå att lägga ut mitt bidrag nu eftersom det vore kul om kompisbiljetterna kommer till användning. Och ovanför lamporna sitter ju faktiskt en teckning i svartvitt :-)

10 kommentarer:

 1. Underbart! Du erkänner att du lägger ut "fel" tema, men räddar situationen med en svartvit teckning:)! Det är en fotoutmaning som heter duga, det! Det låter otroligt spännande alltihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sugen på att gå på en föreställning? Kul att du tolkade mitt temasnurr positivt :-)

   Radera
 2. Så trevligt med improvisationskurs. Något jag själv ALDRIG hade kunnat tänka mig. Kanske hade jag behövt gå en sådan, just därför ;)

  Ja, jag stickade lampskärmen själv och jag har lagt länk till det inlägget på bloggen. Kul att du gillade den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under de flesta år som jag har levt så har jag också ALDRIG kunnat tänka mig det och, som du skriver, det var därför jag bestämde mig för att gå en termin.

   Radera
 3. Där fick du ju till en svartvit bild också :-) Nu har du ju inlägget klart till nästa vecka också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får köra ett dubbeltema nästa vecka också så går det jämnt ut :-)

   Radera
 4. Så vågligt av dig att gå en sådan kurs. Det hade inte varit något för mig. Fint att du trixade till bidraget. Ha en fin kväll. Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev en trix. Men efter att ha sett era bidrag så såg jag en massa detaljer i svart och vitt när jag var ute på promenad.

   Radera
 5. Så häftigt! Modig du är, det är lite läskigt att släppa loss. Jag tror att alla skulle behöva göra det, men få vågar... inklusive jag själv :/

  kram till dig,
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Du vågar ju en massa annat, starta eget företag till exempel!

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.