söndag 9 november 2014

-3:e advent


Idag är det ju fars dag. Från och med i år firas här även -3:e advent. Jag bara älskar adventsmys och tycker det är extra roligt att advents- och julpyssla så när kompisen hade denna ärvda ljusstake så beslöt jag raskt att den ska vi ha som adventsljusstake. Idag tändes första ljuset och vi fikade på nyinköpt lussete, honey gingerbread with dark chocolat och chokladdoppad gris.

Lusseteet brukar jag bunkra upp med i slutet av december men ändå hinna få slut på och längta efter tills det börjar säljas igen. Och det är på sitt sätt trevligt att vänta och längta efter vissa saker. Och att sen njuta. Det är ett svart te med smak av safflon och rosépeppar. Och om man inte gör som jag gör och rensar bort skalbitarna så smakar det även apelsin. Pepparkakorna var en lyckad chansköpning på Lidl. Jag brukar inte handla där då de har ett sånt litet utbud av ekologiskt och rättvisemärkt men inför jul gillar jag att botanisera i olika länders julkakor och julgodis. De som vi åt idag var som knäckesega mjuka pepparkakor med ett överdrag av choklad. Rekommenderas!

De första tre ljusen är förresten dekorerade med röd paraffin från en ost. Kul att ta tillvara och ljuspyssla med. Stjärnorna är utstansade med kakformar. Då jag har fått en ny favoritost som har mörkgrönt paraffin så funderar jag på att skära ut granar till de röda ljusen.

2 kommentarer:

  1. Å, vilken underbar idé att börja på advent redan nu! Behöver alla knep i världen för att lysa upp denna november :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härmas på du bara. På söndag firas -2advent :-)

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.