torsdag 17 november 2016

När man inte är kräsen...


För några dagar blev världen vit och ljus, nu töar det för fullt. Jag hann i alla fall få julstämning och  lust att baka pepparkakskreationer. Snön får mig att tänka på kristyr och hjärnan går igång och klurar på olika saker man kan bygga.

Även i slasket kan man få julstämning, i alla fall om man inte är så kräsen. Häromdagen skuttade jag glatt när jag såg att ett torg här i närheten hade fått upp julpyntet!
Belysning, rött och vimplar! Fast det visade sig vara en avspärrning för vägarbete... Ja, ja... glädjen försvann i alla fall inte för jag tyckte det såg fint ut ändå.

Hur har ni det med julstämningen? Börjat adventspynta något? Här kör vi inte sju veckors adventsfirande i år men kanske blir det de vanliga fyra, återstår att se.

2 kommentarer:

  1. Ha ha! Julpynt och avspärrning. Inte alltid lätt att se skillnaden i novembermörkret. Vi håller stenhårt på första advent som startskottet, men förra året tjuvstartade vi en vecka tidigare. I år har vi gjort knäck, mozartrullar och druckit glögg. Kanske även det räknas som tjuvstart. Så vi kanske inte är så stenhårda trots allt. Jo, nu minns jag, i fjol var vi ju utomlands över jul så då var det liksom OK att tjuvstarta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det krävs bara en enda tjuvstart så är man körd för alltid :-) Mozartrullar lät smidigt, DenDär hittade ju på en variant av kulorna med Katarinasmak men rullar låter ju enklare att göra. Tiosa gärna om hur ni gjorde.

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.