söndag 27 november 2016

Husmorstips såhär inför jul


Om man tokgillar julpynt men ett år känner att "nä, jag har verkligen ingen lust att plocka fram grejer" så kan man alltid besök sin lokala loppis för att insupa den där galna julglädjen som jag gillar. Det är så häftigt för allt eftersom saker säljs så plockas det fram nya så det finns alltid överraskningar. Och alltifrån något barns trädgrenstomte till fingrejer.

Den här burken gick jag och höll i ett tag innan jag la tillbaks den. Ingen direkt jultomte, eller ens jultema, men jag älskar de här tomtarna som härstammar från vår folktro.

Den här blå tomten fick inte heller följa med mig hem. Även om den ser för snäll ut så får den mig att tänka på Sankt Nikolaus. När jag var barnflicka i Belgien träffade vi på honom i varuhuset den sjätte december. Han delade ut små presenter till barnen men det var långtifrån den där snälla jultomten som jag är van vid. Helt allvarlig såg han ut och frågade barnet hur det brukar bete sig, sa några visdomsord och lämnade över en gåva. Är man ett helgon så är man om än ett givmilt sådant. Jag måste säga att jag gillade det.
2 kommentarer:

  1. Vilka fina saker du hittat. Svårt att lämna i butiken men ack så starkt att inte bygga på sitt lager av saker hemma.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Efter senaste flytten, då jag verkligen rensade, så har det blivit lättare att inte ta hem saker. Det är så skönt att ha överblick över det jag har. Fast ibland slinker ju något med ändå :-)

      Radera

Lämna gärna ett avtryck.