lördag 21 maj 2016

I mitt lilla hörn av världen

Där jag bor nu så är vi flera som delar på en tomt vilket kändes som stor lycka när jag flyttade hit. Insåg dock snabbt att här ska man inte komma och tro att man hör till men nu har jag halvt anarkistiskt mutat in ett hörne som mitt. Minding my own business liksom.

Både gräslök och rabarber har jag fått från mina föräldrar. Känns kul eftersom det är något jag minns det som att vi alltid har haft och nu har jag det med och från samma rotsystem.

I tråget sådde jag persilja, dill och kyndel. Det sistnämnda har jag ingen erfarenhet av men det råkade ingå i en påse jag köpte med blandade kryddor. Jag hade tänkt göra en flagga och laminera men på min morgonpromenad hittade jag en glasspinne så det blev en latmanslösning istället.
Ett självporträtt lyckades jag också ta, såg inte på skärmen pga solen och just här glömde jag att hålla koll på skuggan. Och alla vet ju att skuggor då tenderar att skutta iväg och hitta på bus. :-)

7 kommentarer:

 1. Alltid kul med växter. Rabarber är så gott. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supergott. Och jag har snöat in på att kombinera det med ingefära.

   Radera
 2. Heja anarkin! Hoppas örterna frodas. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nja, örterna lyser med sin frånvaro så jag sådde om några inomhus och ena har tagit sig. Bara hjärtblad än så länge så jag vet inte vilken...

   Radera
 3. Så kul om man gillar odling. Önskar jag kunde uppbåda entusiasm till detta men det blir aldrig något. Min man har i helgen rensat ut det jordgubbsland jag satte för typ tre år sedan och inte gjort något med sedan dess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rensa är ju så otroligt tråkigt, det kan jag aldrig uppbåda entusiasm till. Kör på saker som inte behöver rensas så mycket.

   Radera
 4. Grönsaksaktivism!! =D Egen rabarber och kryddor är verkligen guld värt.

  SvaraRadera

Lämna gärna ett avtryck.