tisdag 24 maj 2016

Enfärgat var det här

Färg är temat denna gång hos Monthly Makers och efter tusen idéer så inser jag att det här har varit en GRÖN månad.
Såhär grön har jag dock inte blivit utan det här är en bekantskap från Gröna Lund.

Jag har införskaffat en power blender (löjligt namn men samtidigt väldigt beskrivande) och får nu i mig en drös gröna blad redan till frukost.

Det här ser ju lite makabert ut men det var bara jag som var hungrig och inte tänkte på att saker självklart speglas i kannan.

Jag har börjat arbetspröva på Själamat och njuter av vegansk mat som får mig glad, mätt och pigg. Kan verkligen rekommendera stället, och det gjorde jag även innan jag fick en arbetsträningsplats där så det är helt från hjärtat. Jag är ju fortfarande köttätare men ju godare vegetariskt/vegansk mat jag äter, desto mindre längtar jag efter en blodig biff.

Förutom att njuta av maten lär jag mig mer om att laga mat utifrån säsong och att naturligt få in proteinet i växtbaserade rätter. Det brukar finnas burgare med bovetebröd och soppa och så min absoluta favorit; grönsakstallrik. Komsikomsi och ät där eller ta med till en park eller något annat trevligt sommarhäng. Jag ser redan hur jag kommer sitta och äta en grönsakstallrik i väntan på att Parkteaterns föreställnigar ska börja.
Naturen kör ju också på temat grönt och på mina fönsterbrädor växer tomatplantor, spenatplantor och koriander till sig. Fast det var nästan så att jag blev utan spenat, jag tyckte den såg så livskraftig ut så den fick stå ute dagtid men det gillade den INTE. Jag fick ta in den och plantera om den till en "kuvös" igen och nu har den börjat se pigg ut igen. Även på diskbänken lyser det grönt och på fler sätt än jag hade tänkt mig. Jag skulle så senapsfrön men slog på chiafrön så det fick bli två tråg. Några skott har jag smakat på och det är supergott! Men jag har ett litet delamma, både med dem och annat jag odlar. Jag tycker det är så vackert så jag drar mig för att skörda... Knäppt men så är det.
Chiafrö.

Senapsfrö.
En annan gröning gör mig glad och har fått stått modell vid några fototillfällen.
Jag är sugen på att köpa textiltryckspapper till skrivaren och göra något kul med detta motiv.

Vad gäller galaxtoppen som fick följa med på loppis så fastnade jag för tipset om att sätta lampfrans på den men har insett att sådan är svårhittad just på loppis. Får väl jobba med mitt motstånd mot nyproducerat och ta mig till en tygaffär. Fortsättning följer alltså. Förhoppningsvis även på alla de där idéerna som temat gav upphov till, det är så häftigt detta med vad ett tema kan sätta igång.

6 kommentarer:

 1. Gött att få arbetsträna på ett ställe du gillar!
  Jag önskar vi åt mer vegetariskt hemma. Jag har ju varit vegetarian i över tio år! Men inte minns jag vad jag åt då... Och nu är vi glada att vi alls äter nån vettig middag på kvällen. Ansträngningen att hitta på nått nytt existerar inte. Tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där. Jag har en lapp på ett köksskåp där jag listar goda och smidiga rätter allt eftersom. När energin är låg så kollar jag där och på vad jag har hemma. Vi kan mailas lite om recept om du vill.

   Radera
 2. Maj är verkligen grönt! Skön bild på mixern - den inspirerade mig till alla möjliga makabra motiv ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas få ta del av dina bilder. Du kan ju tänka dig att det blev några till här gången därpå :-)

   Radera
 3. Skrattade gott åt armen i mixern... =D
  Vad roligt att du börjat arbetsträna på ett så bra ställe! Vegansk mat går ju verkligen att göra hur god som helst. Kul också att du provat att odla chia- och senapsskott! Det blir liksom en avvägning mellan att ha snygga, orörda skott och att kunna mumsa i sig goda microgreens. ;-)
  Maj är verkligen månaden då allt går i grönt. Jag har tillfälligt vitt i trädgården pga alla äppelblom, men efter helgen så tror jag att de blommat över och då går värden tillbaka till att bli helgrön i ett par månader. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Äppelsnö" hörde jag häromdagen och det beskriver ju så fint det där vita från äppelblommen.

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.