fredag 8 april 2016

Sått var det här!


Kanel har planterat sig i krukorna som väntar på jord och plantor för att sedan flyttas ut i trädgården.
Jag gillar att handla ekologiska grönsaker. Däremot gillar jag inte att de nästan alltid är så galet inpackade i plast, oftast mer än de oekologiska varorna. Mycket plast blir det till återvinningen och många svordomar blir det. Nu senast fick dock dessa förhatliga förpackningar hjälpa till med vårstämningen.
De här bottentrågen till zucchini är så bra så jag funderar på att spara dem och samla på mig ett gäng till nästa år.
Jag brukar ALLTID tänka att jag ska komma ihåg vad jag har sått var och känna igen de små skotten som kommer upp. Och sedan vet jag inte vad som är vad och planterar saker som ska ha mycket plats i en liten kruka och tvärtom. Den här gången gjorde jag flaggor av tandpetare och frystejp. Först fick de sitta en ett hål i överdelen.
För att sedan flytta ned i jorden när skotten började få höjd. Här är det spenat, de frön som har växt mest än så länge.
Jag går och tittar på mina fina skott och får vårkänslor även när himlen är grå och regnet smattrar mot fönstren.

12 kommentarer:

 1. Å, vad roligt med saker som gror! Här har magkrånglet hållt odlingslusten borta. Men några tomatfrön gror och en squashfröpåse väntar på att sås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och skönt att se hos dig att det gror där med numera.

   Radera
 2. Härligt att se att det gror! Jag får associationer till små rymdkolonier där olika grönsaksarter satt ned ned sin flagga för att markera sitt territorium! =D

  SvaraRadera
 3. Så smart att använda de plastlådorna. Ja planterade om våra tomater igår. Får se hu det går. De är ganska små än så länge. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul att dina tomater redan har växt så mycket så det var dags för omplantering. Vad kör du för sort? Jag har busktomater, ger små tomater,lite större än körsbärstomater. Smidigt att inte behöva binda upp plantorna.

   Radera
 4. Åh jag måste få ner mina fröer i jorden även jag, är sååå sen i år!! Panik i kubik...får trava ut i garaget och hämta in så brätten och köra igång ikväll känner jag.. =)

  SV: Mm jag hoppas att mina grötpresenter går hem, grötpresent häromkring kan vara både inflyttnings- och "ny bebis" present. Det lilla gossebarnet kikade ut redan i fredags (en månad för tidigt) så nu har jag lite bråttom ;)
  Måste säga att jag tycker att det är lite "girigt" att ta inträde till loppiset, men men...

  Hoppas att du haft en fin vecka så långt!
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att den otålige nykomlingen kommer att njuta av filten länge. Jag var också sent ute med sådde i år men än så länge verkar det gå bra.

   Radera
 5. Ha ha, vilken rolig kamel! Den utställning du var på i tidigare inlägg verkar så fin. Synd att man inte bor närmare fler sådana event. Kan verkligen sakna det. Men kanske utnyttjade det inte fullt ut när jag bodde så att jag hade möjlighet till det. ..Hrm..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den kamelen har vi roligt med må jag säga. Håller med om att det är lätt att man tappar bort event i den stora fors som är, finns lätt fem saker man vill göra samma helg och ibland försvinner liksom alla från radarn.

   Radera
 6. Visst är det härligt att handla ekologiskt, men alla plastförpackningar och plastkrukor kunde man vara utan. När jag fyllde år fick jag av en av mina barn ett miniväxthus i trä att ha i köket... För att kunna odla ekologiskt hemma. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har helt missat din kommentar. Miniväxthus i trä låter fint. Vad har du i det?

   Radera

Lämna gärna ett avtryck.